MarketingMariner keramika
Opatija

Opatija slavi stoljetnu lječilišnu tradiciju

Nordijsko_hodanje_Opatija (2)

Nordijsko hodanje povijesnim stazama i otkrivanje novih doživljaja, noćna trail utrka Carmen Sylva, „Thalasso Cardio Walk“ u suradnji s Thalassotherapijom Opatija te atraktivne ponude hotela i wellness centara dio su projekta posvećenog zdravlju i aktivnom životu.

Stoljetna opatijska tradicija u zdravstvenog turizmu i suvremeni spa & wellness trendovi ponovo su povezani u projektu „Opatija – oaza zdravlja i wellnessa“. Osim što predstavlja mjesec prelaska iz zime u proljeće, odnosno vrijeme „buđenja“ prirode i ljudi, ožujak je kao početak ovog programa, koji će trajati tijekom predsezone i posezone, odabran i zbog povijesnih razloga. Naime, 4. ožujka 1889. godine Opatija je proglašena carskim klimatskim lječilištem, a do danas je zadržala titulu omiljene jadranske destinacije zdravlja koja nudi sve što je potrebno za oporavak duha i tijela. Zasluge za to ima jedinstvena klimatska pozicija koja spaja blagotvorne učinke aerosola i mediteranskog bilja s ugodnim i svježim planinskim utjecajem Učke, ali i vrhunske zdravstvene institucije, wellness centre i lječilišne ustanove kao prepoznatljiv dio opatijske ponude.

wellness_i_zdravlje_Opatija

Projektom „Opatija – oaza zdravlja i wellnessa“ Turistička zajednica grada Opatija daje dodatni doprinos promociji zdravijeg i aktivnijeg načina života te građanima i posjetiteljima nudi brojne sadržaje usmjerene na zdravlje, sport i rekreaciju.

Među njima je i program besplatnih nordijskih šetnji uz stručno vodstvo, koje iz godine u godinu nailaze na odličan odaziv i pozitivne reakcije sudionika, ali i pohvale stručnjaka. Svake subote, od ožujka do svibnja te od rujna do prosinca, šetnje će se održavati sa startom u 10 sati ispred Ville Angioline i pružiti priliku za upoznavanje Opatije iz nove perspektive, ali i zdravstvene benefite boravka na otvorenom i fizičke aktivnosti. Šetnje, koje vode licencirani vodiči nordijskog hodanja KŠR Gorovo, svojim rutama prolaze opatijskim povijesnim stazama, kao što je obalno šetalište Lungomare, šumsko šetalište Carmen Sylva i Put mlekarice prema Veprincu. Zahvaljujući ovoj jedinstvenoj kombinaciji aktivnog programa i promocije pješačkih staza, Turistička zajednica grada Opatije prošle je godine ponijela titulu World Wellness Champion.

Opatija -oaza zdravlja i wellnessa

Za iskusnije rekreativce i sportaše, priprema se noćna trail utrka „Noćna Rika Carmen Sylva“ koja će se održati 26. ožujka, dok će one koji tek upoznaju sve blagodati aktivnog života, zanimljiva suradnja s Thalassotherapijom Opatija povesti na „Thalasso Cardio Walk“ šetnju uz savjete stručnjaka.

MarketingMariner keramika

Opatija će ponovo biti domaćin Hrvatskog festivala sportske rekreacije u organizaciji KŠR Gorovo, koji se održava 9. travnja. Ovom nacionalnom programu pridružuju se stotine sudionika iz raznih dijelova Hrvatske, a Opatija se time dodatno pozicionira kao grad sporta i zdravlja.

Uz šetnje i sportske programe, projekt „Opatija – oaza zdravlja i wellnessa“ okuplja i brojne opatijske hotelijere te spa & wellness centre, koji nude posebne pogodnosti i tretmane svojim posjetiteljima.

– Poznata izreka da je „zdravlje na prvom mjestu“ u suvremenom se užurbanom svijetu često zanemaruje, no posljednjih godina sve se više osvješćuje potreba o aktivnom načinu života i brizi za vlastito zdravlje. Pokazuje to i naše dosadašnje, višegodišnje iskustvo u organizaciji projekta „Opatija – oaza zdravlja i wellnessa“ koji svakim novim izdanjem privlači sve više gostiju koji planiraju dolazak u Opatiju upravo kako bi mogli sudjelovati u šetnjama i drugim događanjima. Rezultat je to izvrsne suradnje s hotelijerima i wellness centrima, kao i kvalitetnog informiranja gostiju s njihove strane, ali i kontinuiteta organizacije zbog kojeg naši gosti već dobro znaju da je u Opatiji predsezona i posezona posvećena zdravlju. Ove godine posebnu suradnju pripremamo s vrhunskom zdravstvenom ustanovom Thalassotherapia Opatija čiji će stručnjaci dodatno pomoći stvaranju zdravih navika kod gostiju. Sportske i rekreativne aktivnosti te wellness sadržaji postali su neizostavan dio ponude naše destinacije i snažan motiv za dolazak gostiju, poručila je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.

 

55555
MarketingNovax

Zadnje novosti

To Top