Crna kronika

Opatija: Riješena kaznena djela krivotvorenja isprave i preprodaje “posuđenog” stroja

policija natpis
ilustracija

Opatijska policija provela kriminalistička istraživanja za kaznena djela krivotvorenje isprave i kazneno prijavila dvojicu hrvatskih državljana

Policijski službenici Policijske postaje Opatija dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krivotvorenje isprave i utaje

Posudio pa preprodao stroj koji nije njegovo vlasništvo

Kako doznajemo na službenom izvoru osoba se sumnjiči da je u cilju pribavljanja nepripadajuće imovinske koristi tijekom listopada 2020. godine na širem području Matulja posudio od 43-godišnjeg hrvatskog državljanina građevinski radni stroj s obećanjem kako će ga nakon završenog posla vratiti te platiti naknadu za uslugu.

Međutim, do danas predmetni stroj nije vratio, niti je uplatio dogovorenu naknadu.

Istražnim radnjama je utvrđeno da je izradio lažnu ispravu-ugovor o kupnji stroja od oštećenog 44-godišnjaka, te isti prodao trećoj osobi sklopljenim ugovorom o prodaji u veljači ove godine! Tako je materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima procijenjena na oko 160 tisuća kuna.

Po završetku istraživanja 44-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu za počinjenje spomenutih kaznenih djela.

Skinuo tablice sa Opela i stavio ih na Suzuki

Osim navedenog istraživanja, opatijska policija je za počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprave kazneno prijavila i 61-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Njega je pak policijska ophodnja zaustavila u prometu u ponedjeljak, 13. prosinca u Opatiji gdje je provjerom utvrdila kako upravlja osobnim vozilom marke Suzuki, riječkih registracijskih oznaka, na kojemu se nalaze nepripadajuće registarske oznake.

Osumnjičenik je s osobnog vozila marke Opel postavio registracijske oznake na Suzuki kojemu je tehnička registracija, odnosno prometna dozvola, istekla još u kolovozu ove godine.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 61-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu za počinjenje krivotvorenje isprave, a sankcioniran je i prekršajno u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

55555

Zadnje novosti

To Top