MarketingMuzej turizma
Sport

Opatija pobijedila Sesvete u prvoj utakmici ove godine na Kantridi

05af532afe74aa0261c62693b1cf11a9_L
foto: Igor Vranić

U drugom dijelu trener Zoran Bogolin promijenio je središnjicu momčadi, odmah se promijenio način ulaska u završnicu

Na stadionu Kantrida u sklopu 19. kola 2. HNL odigran je susret između domaćina NK Opatija i gostiju iz Sesveta. Baltazar Bogolin odlučio je pobjednika iz kaznenog udarca

Druga HNL – 19. kolo

OPATIJA – SEVESTE 1:0

Stadion Kantrida. Bez gledatelja

Sudac: Ante Jurić (Split) 6,5

Strijelac: 1:0 Bogolin (74-11m)

Žuti kartoni: Jukičić, Bjelanović, Pejanović, Bertoša (Opatija), Brigić (Sesvete)

OPATIJA: Iveša 7, Kričković 5,5 (46 Fumić 6,5), Jukičić 6 (69 Bertoša -), Zgrablić 7,  Kukoč 6, Glavaš 6, Maloku 6,5, Pintarić 5,5 (46 Furijan 6), Bogolin 6,5 (76 Matulja -), Pejanović 6,5, Bjelanović 6 (90+2 Rudan -)

SESVETE: M. Mikulić 6, I. Mikulić 6 (49 Geljić ), Večerić 6, Komorski 6, Sabljo 5,5, Brigić 5,5, Zenko 5,5 (Sunagić -), Topić 6,5, Malekinušić 6, Montano 6, Majić 5,5 (60 Kastrati -)

Nogometaši Opatije pobijedili (1:0) su Sesvete u zanimljivoj i dinamičnoj utakmici na Kantridi koju je odlučio pogodak mladoga Baltazara Bogolina iz kaznenog udarca.

Ostavili su gosti bolji dojam u prvom dijelu utakmice, posebice nakon što se nakon dvadesetak minuta izdušio početni elan domaće momčadi.

Čim je pritisak popustio, gosti su kroz posjed lopte počeli stvarati višak, jednostavno, riječ je o momčadi sastavljenoj od igrača koji znaju i mogu igrati dopadljiv nogomet.

Opatija je prvih petnaestak minuta kroz pritisak napravila sve što je mogla u prvom poluvremenu.

Već u 1. minuti Pejanović je zamalo zakasnio na Pintarićev ubačaj zdesna, Jukičić (15) je glavom propustio realizirati najbolju domaću priliku, a nakon duela Bjelanovića i Večerića (11) domaćim igračima pao je mrak na oči, kada je sudac odmahnuo rukama.

Očekivali su da će pokazati na bijelu točku.

Pao je opatijski intezitet, dignula se razina igre gostujuće momčadi, igrači Sesveta počeli su dobivati duele, Iveša je imao sve više posla.

U 32. Brigić je na kraju povezane akcije ostao u otvorenoj poziciji za udarac s 15 metara, lopta je završila u Ivešinu naručju.

U 35. minuti gosti su imali najveću priliku do odmora, Iveša je u presudnom trenutku zatvorio Majića, koji je ostao sam ispred opatijskog vratara zahvaljujući asistenciji Matea Topića, idejnog začetnika svih opasnijih akcija.

Pokušaji Malekinušića (37), Torića (27) i Montana (2) više su izgledali obećavajuće nego što bili izravno opasni.

MarketingModerato

U drugom dijelu trener Zoran Bogolin promijenio je središnjicu momčadi (Fumić, Furijan, Glavaš), odmah se promijenio način ulaska u završnicu.

U 53. minuti Glavaš je precizno odigrao Fumiću, koji je osjetio trenutak, ušao u prazni prostor između stopera i ostao sam ispred vratara Mikulića.

U najboljoj prilici na utakmici Fumić nije uspio precizno prebaciti uklizalog vratara gostiju!

Minutu kasnije Pejanović se u situaciji jedan na jedan odlučio za udarac, Večerić je uspio blokirati udarac.

Opatijska momčad preuzela je veći rizik, Sesvećanima je odgovaralo igrati kroz tranziciju, pa je utakmica postala još zanimljivija nego u prvom dijelu.

Topić (55), Malekinušić (60) opasno su ušli u završnicu: prvi je udario po lopti s 25 metara, Iveša je obranio, drugi je loptu slijeva poslao u vanjski dio mreže.

U 63. minuti Sesevećani su brzo izašli iz svoje trećine i stvorili višak igrača u završnici, Brigić je ostao na čistini na ulasku u kazneni prostor, Jukičić je uspio pravodobno uklizati.

Bila je to njihova zadnja prilika da steknu prednost!

U 73. minuti Fumić je prošao desnom stranom, pokušao ubaciti u sredinu, lopta je pogodila Brigića u ruku, sudac je pokazao na bijelu točku.

Mladi Bogolin sigurno je realizirao kazneni udarac – 1:0

U 75. minuti Pejanović se u svom stilu probio okomito slijeva, ušao je u kazneni prostor, vratar je skrenuo loptu…

Gosti su očekivano reagirali, težište igre prebacilo se na polovicu domaće momčadi, koja je utakmicu ranije pokušavala riješiti kontranapadima.

Niti su gosti uspjeli ništa napraviti kroz pritisak, niti su domaćini bili dovoljno precizni u kontrama da bi se rezultat promijenio.

U 93. minuti Iveša je rutinski uspio zatvoriti Topića u mrtvom desnom kutu, Opatija je sačuvala pobjedu.

Rezultati 19. kola: Bijelo Brdo – Croatia Zmijavci 1:2, Dugopolje . Subrava 3:1, Inter – Rudeš 1:2, Junak – Orijent 1919 1:1, Kustošija – Solin 3:2, Međimurje – Cibalia 1:2, Opatija – Sesvete 1:0.

 

Izvor: Sportcom.hr

55555

Zadnje novosti

To Top