MarketingModerato
Sport

Opatija na Kantridi s Osijekom II remizirala rezultatom 1:1

a5b57ced4325884e9a75e2aaf008568f_L
foto: sportcom.hr

Druga HNL – 9. kolo

OPATIJA – OSIJEK II 1:1

Stadion Kantrida. Gledatelja: 100

Sudac: Lukša Klaić (Konavle) 6

Strijelci: 1:0 Junuzović (32), 1:1 Latković (85)

Žuti kartoni: Kurilić (Opatija), Ljubić (Osijek)

OPATIJA: Šušak 6, Malinić 6, Jukičić 7, Zgrablić 6,5, Rudan 5,5, Mohorovičić 6, Lucić 6 (87 Furijan -), Weitzer 6 (58 Bjelanović 5,5), Bogolin 6,5 (65 Čanković -), Pejanović 6 (88 Kurilić -), Junuzović 6,5 (58 Maloku 6)

OSIJEK II: M. Barešić 6, Gačić 6, A. Barišić 6,5, Magdić 6, Ljubić 6 (80 Prpić -), Babin 6,5 (80 Cheriff -), Benić 6,5 Kuprešak 6,5, Todorov 5,5 (71 Latković -), Sekulić 6 (58 Beljo 6), Mišković 5,5

Nogometaši Opatije nastavili su niz neodlučenih rezultata u utakmici protiv Osijeka II, koji je zasluženo osvojio bod boljom igrom u drugom dijelu utakmice, kada je domaća momčad uočljivo fizički pala.

U momčadi Opatije pojavio se jedan debitant, 19-godišnji Marko Sušak pred vratima zamijenio je ozlijeđenog Vanju Ivešu.

U 5. minuti Sekulić je lakoćom od središta igrališta pretrčao svih koji su mu smetali da zdesna uđe u kazneni prostor, Šušak je debitirao zahtjevnom obranom otvorenog udarca napadača Osijeka.

U 32. minuti umješno je domaća momčad kaznila pokušaj izlaska zadnje linije i pogrešku vratara Osijeka II.

Nakon presječenog dodavanja Lucić je podvalio loptu ulijevo, Bogolin se sjurio po boku, ubacio prizemno, vrataru Barešiću lopta je u padu skliznula iz ruku, pritrčao je Junuzović i postigao prvi pogodak u dresu Opatije – 1:0.

Gotovo u pravilnom ritmu izmjenjivala su razdoblja organiziranih napada, školovani i pokretljivi osječki igrači nekoliko su puta stvorili jači pritisak na opatijsku obranu, ali su najveća prijetnja ipak bila dva udarca izvana (Todorov 21, 31).

Oba je Šušak obranio.

Opatijska momčad kroz posjed lopte najopasnije je djelovala, kada bi Junuzović pronalazio slobodan zračni prostor.

MarketingMuzej turizma

Junuzović je triput zaprijetio gostima udarcima glavom, na ubačaje Mohorovičića (2), Bogolina (45) i posebice Weitzera (32).

Drugi dio počeo je Pejanovićevim bijegom (47) po desnoj strani i udarcem u vanjski dio mreže, pa onda Benićevim bijegom po desnoj strani i pravodobnom Jukičićevom reakcijom u bloku.

Rezultat je odredio načine igre: zauzela je osječka momčad odlučniji stav, postavila se visoko i kroz pas-igru počela tražiti slabe točke opatijske obrane dok se opatijska momčad skupila u svojoj trećini i počela igrati na kontre.

Travnjak je začudno dobro podnio obilnu količinu kiše tijekom nevere s Kvarnera, koja se okomila na Kantridu nakon sat vremena.

Nisu uvjeti za igru bili idealni, ali protok lopte mogao se kontrolirati.

Kako je vrijeme prolazilo, padao je intezitet igre opatijske momčadi koja je sve rijeđe stizala u zadnju trećinu, osječka je momčad izgledala sve brže i jače…

U 77. minuti stigla je do najveće prilike na utakmici: Pejanović je petom iznenadio središnje braniče gostiju, Maloku utrčao iza njihovih leđa i istrčao sam pred vratara Osijeka, koji je uspio pravodobno blokirati udarac.

Kao što to obično biva, kazna za promašaj stigla je u 85. minuti, kada je u metežu usred kaznenog prosotra lopta stigla do Latkovića, koji je iz blizine zatresao mrežu – 1:1.

Dominirao je Osijek II u drugom dijelu utakmice, stvarao je pritisak, ali je najbolje prilike propustio Kuprešak (74, 81), kada je dvaput iz pozadine ušao u kazneni prostor slijeva.

Ostali rezultati: Kustošija – Junak 3:2, Sesvete – Cibalia 1:2, Solin – Rudeš 1:2, Inter – Dugopolje 1:1, Međimurje – Croatia Zmijavci 2:1

Sutra: Dinamo Zagreb II – Hrvatski Dragovoljac, Bijelo Brdo – Orijent 1919, Hajduk Split II – Dubrava

 

Izvor: Sportcom

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top