događanja

Opatija Coffeehouse Debates

viber_image_2021-09-25_18-41-41-052

Predavanje Nebojše Zeliča: Što je dobar život?

Projekt popularizacije znanosti Opatija Coffeehouse Debates, u sklopu kojeg se ovaj tjedan već održala panel-diskusija o ulozi pisaca u suvremenom društvu i predavanje Svena Maričića o (sve)mogućnostima 3d tehnologija, nastavlja s intenzivnim tempom rada te tjedan završava predavanjem “Što je dobar život?” koje će održati docent Nebojša Zelič. Predavanje će se održati u petak (10. prosinca) s početkom u 20 sati u Galeriji Kula u Lovranu.

Dobar život je tema kojom se bavimo od pamtivijeka na mnoge načine i mnoge se znanosti bave tim pitanjem. U ovom ćemo predavanju pružiti pregled rasprave o dobrobiti u suvremenoj filozofiji. U toj je raspravi glavno pitanje što je narav dobrog života, odnosno što čini život dobrim za onog koji ga živi? Možemo li dobar život svesti samo na subjektivni osjećaj zadovoljstva ili postoje neki objektivni pokazatelji dobrog život? Može li osoba imati dobar život a da to ne zna?

IMG_0608 (2)

Predavanje će održati dr.sc. Nebojša Zelič, docent na Odsjeku za filozofiju na Filozofskom fakultetu u Rijeci i voditelj istraživačkog projekta “Dobrobit, pripadnost i društvena pravednost”. Zelič je autor brojnih znanstvenih i stručnih članaka u području etike i političke filozofije, a trenutno (s Anom Gavran Miloš) radi na udžbeniku koji će se baviti filozofskim pristupima pitanju dobrog života.

Organizatori iz Udruge “Kulturni front” i Filozofskog fakulteta u Rijeci pozivaju sve zainteresirane da navrate na ovo zanimljivo i relevantno predavanje, sudjeluju u diskusiji i s drugima podijele svoja razmišljanja i stavove. Broj posjetitelja biti će ograničen u skladu s epidemiološkim mjerama i prema preporukama Stožera, a prema preferenci partnera iz Galerije Kula neće se tražiti COVID potvrde već će biti obavezno nošenje maski i održavanje fizičke distance.

55555

Zadnje novosti

To Top