Marketing
Lovran

Održane kvalifikacije za regionalno barističko natjecanje

Franck Barista Contest 2020 (1)

U Gradskoj kavani Lovran održano je posljednje ovogodišnje kvalifikacijsko natjecanje za najboljeg baristu u regiji u organizaciji Francka

Natjecatelji su pokušali osvojiti stručni žiri svojim umijećem i vještinama u pripremi vrhunskog espressa i ostalih napitaka od kave te se tako izboriti za titulu najboljeg.

Pobjedu je odnio Boris Nevrly iz Pule (caffe bar Dvojka) koji se iskazao u majstorskoj pripremi kave te se tako plasirao u finale Franck Barista Contest koje će se održati na jesen u Zagrebu. „Oduvijek uživam u kavi i otkrivanju novih načina njezine pripreme, a natjecanja poput ovog motiviraju me da u tome postanem još bolji. Iznimno me raduje veliko finale u Zagrebu koje će mi sigurno omogućiti stjecanje dodatnih vještina, a naravno, priželjkujem i pobjedu“, izjavio je Boris Nevrly.

U finale velikog natjecanja prošao je i drugoplasirani Vilim Kalokira iz Lovrana (Gradska kavana Lovran), a svi finalisti imaju jedinstvenu priliku osvojiti titulu najboljeg barista u regiji te atraktivnu nagradu – stručnu edukaciju i certificiranje u SCA Premier Campusu u Matuljima, jedinom SCA certificiranom centru u ovome dijelu Europe.

U kvalifikacijskom natjecanju koje se provodi prema pravilima Specialty Coffee Association (SCA) osjetilni suci ocjenjivali su pripremu po jednog espressa i cappuccina pri čemu su natjecatelji trebali težiti skladnoj ravnoteži slatkoće, gorčine, kiselosti i arome. Ocjenjivalo se natjecateljevo tehničko znanje, kao i vizualno predstavljanje napitaka i prezentacija pića.

Marketing

Upravo organizacijom natjecanja ovakve vrste Franck nastoji sustavno podizati ljestvicu u kvaliteti espressa i ostalih napitaka od kave i čaja te podržati razvoj barističkog zanimanja koje iz dana u dan postaje sve popularnije.

U ovogodišnjim kvalifikacijama održanim u Šibeniku, Zagrebu i Lovranu sudjelovalo je 40-ak barista iz gotovo 15.000 ugostiteljskih objekata u regiji s kojima Franck surađuje, a veliko finale održat će se u Zagrebu uoči Međunarodnog dana kave 1. listopada na kojem će se za najboljeg ovogodišnjeg barista boriti 10 finalista iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Makedonije.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top