MarketingMariner keramika
Turizam

Održana sjednica Turističkog vijeća TZ Kvarnera

tz kvarnera

Sjednica Turističkog vijeća TZ Kvarnera- u izazovnoj turističkoj 2021. godini naglasak na zdravstvenoj sigurnosti destinacije

Na sjednici Turističkog vijeća TZ Kvarnera održanoj u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja predstavljene su promotivne aktivnosti za 2021.godinu. Kako je istaknuto, i u ovoj godini, kao i protekloj turizam će se morati prilagođavati aktualnoj epidemiološkoj situaciji. Promijenjena je slika emitivnih tržišta, promijenjeni su trendovi potražnje, mijenjaju se motivi i preferencije gostiju, ali i način putovanja, a prema tome i kanali, načini djelovanja i promotivne aktivnosti TZ Kvarnera.

Župan Zlatko Komadina i predsjednik Skupštine TZ Kvarnera osvrnuo se na usvojena financijska izvješća, s kojima je ističe zadovoljan. ”I u ovim Covid vremenima za 10 posto prebačen je prošlogodišnji plan, a za ovu godinu projekcija je ostvarenje 70 posto prihoda iz turistički rekordne 2019.godine. Prednost destinacije Kvarnera je blizina i mogućnost dolaska gostiju automobilima. Naša komparativna prednost je i struktura smještaja jer se u vrijeme epidemije najviše traži privatni smještaj. Svi se nadamo smirivanju situacije, što će onda donijeti i bolje turističke rezultate“, rekao je Komadina.

“U djelokrugu svog rada pristupamo svim trenutno dostupnim mogućnostima promocije budući se gotovo sve aktivnosti turističkog sektora odvijaju digitalnim tj. virtualnim putem. Digitalna komunikacija i društvene mreže i dalje se ističu kao ključni i najvažniji kanali promocije zbog brze i precizne komunikacije sa željenim/ciljanim tržištem. Fokus djelovanja sada je na najbližim tržištima koja su se i u 2020. godini pokazala kao vjerna, ali i ona s najvećom stopom fleksibilnosti u smislu odlučivanja na putovanje u zadnji tren i veće mobilnosti zbog blizine“, istaknula je direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić-Živadinov. Dodala je da je TZ Kvarnera tijekom siječnja i veljače već odradila niz virtualnih prezentacija i radionica za slovensko tržište, i to s naglaskom na eno-gastronomiju.

U narednim mjesecima dogovoreno je još nekoliko virtualnih prezentacija i radionica, a prva se održava već u petak, 12. ožujka u sklopu najveće svjetske turističke burze ITB Berlin, koja se ove godine održava u online izdanju. Uz virtualne prezentacije i radionice provode se i kampanje oglašavanja s gospodarstvom, ali i inozemnim partnerima – autobuseri, brodari, avio prijevoznici i željeznički prijevoznik RegioJet (koji će i ove godine, po svemu sudeći, biti hit). Živadinov je navela da se najveći naglasak stavlja na našu tradiciju zdravstvenog turizma te razvijenu zdravstvenu ponudu i infrastrukturu, jer u ovo “doba korone” ali i “post korona” razdoblju, dobro je znati da postoji mjesto gdje možete doći na oporavak.

MarketingMariner keramika

“Temelj vraćanja povjerenja naših gostiju, ipak će biti pitanje epidemioloških standarda i zdravstvene sigurnosti na destinaciji. Zbog toga, sudjelujemo i potičemo sve dionike u kvarnerskom turizmu da pristupe nacionalnom programu – kampanji koju vodi Ministarstvo turizma i sporta, pod nazivom „Safe Stay in Croatia“. Prema posljednjim informacijama iz Ministarstva turizma i sporta, s područja Kvarnera vlada velik interes za uključenje u projekt i do sada je izdano 900 oznaka raznim subjektima” ističe Irena Peršić Živadinov.

Na sjednici je zaključeno kako slijedi vrlo neizvjesna i zahtjevna sezona, a kako je rekla direktorica, prošla teška godina odrađena je iznad svih očekivanja što znači da i ove godine, sinergijom privatnog i javnog sektora, možemo pokazati koliko je kvarnerski turizam prilagodljiv i izdržljiv.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top