MarketingMariner keramika
Vijesti

Održana Javna tribina „O Europi dječjim očima“ u organizaciji Društva „Naša djeca“ Opatija

244412964_3120301654917562_5953780269089188366_n

Jučer, 07. listopada 2021. održana Javna tribina „O Europi dječjim očima“ u organizaciji Društva „Naša djeca“ Opatija.

Tribina je održana u sklopu događanja organiziranih povodom Dječjeg tjedna, a u sklopu projekta „Za dječji glas u Europskoj uniji“ kojeg provode Društvo „Naša djeca“ Opatija i Savez DND Hrvatske, uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH.

Sudjelovali su zamjenica gradonačelnika Grada Opatije Kristina Đukić, zastupnice u Europskom parlamentu Sunčana Glavak i Željana Zovko, politolog Srđan Kerčević s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Ivana Borić s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, tajnica DND-a Opatija i dopredsjednica Saveza DND Hrvatske Sanja Škorić, vijećnik XII. saziva DGV Grada Opatije i 1. saziva NEF-a Hrvatske Mateo Gruban, vijećnica II. saziva Dječjeg vijeća Eurochild organizacije Petra Josipović, član Savjetodavnog odbora za dječju participaciju UNICEF-a Hrvatske Jan Galić, predstavnik djece u Vijeću za djecu Hrvatske Dominik Brnčić, vijećnici DGV-a Opatija Pia Petričić Ferlin i Fran Rubeša te vijećnici i mentori Dječjih vijeća Hrvatske i članovi 1. saziva NEF-a Hrvatske s mentorima. Tribina je održana kombinacijom govora sudionika uživo u prostorijama Galerije Laurus te online prijenosa putem Zoom aplikacije, a ukupno se uključilo preko stotinu sudionika.

U diskusiju su se uključili i hrvatski zastupnici u EU parlamentu, a zastupnica Sunčana Glavak odgovarala je na pitanja djece o dječjim pravima i dječjoj participaciji te o dječjem siromaštvu i sigurnosti na internetu.

MarketingMariner keramika

Stoji na Facebook stranici DND-a Opatija.

55555
MarketingMariner

Zadnje novosti

To Top