MarketingModerato
Opatija

Održan Dan protiv plastičnih vrećica na Opatijskom Mrkatu

zmergo

Vrijedna akcija Udruge Žmergo

Udruga Žmergo je u četvrak, 19. prosinca 2019. godine, obilježila Dan protiv plastičnih vrećica. Na Žmergovom eko kutku svi zainteresirani mogli su u zamjenu za 20 plastičnih dobiti na poklon jednu platnenu vrećicu te time još jednim korakom zakoračiti naprijed ka čišćem okolišu.

Grad Opatija i Udruga Žmergo su, na Adventu na Mrkate, ovu akciju proveli u sklopu projekta Opatija – Zdravi grad te povodom Dana protiv plastičnih vrećica u Hrvatskoj. Na akciji se sveukupno prikupilo oko 2000 plastičnih vrećica, a u njihovu se zamjenu podijelilo čak preko 200 platnenih. Nepravilnim zbrinjavanjem plastičnih vrećica nanosimo veliku štetu okolišu, stoga Grad Opatija i Žmergo već dugi niz godina nastoje ukazati na važnost ove problematike te potaknuti građane na smanjeno korištenje plastičnih i veću upotrebu dugotrajnih platnenih vrećica.

Zainteresirani pojedinci su mogli nakon preuzimanja svoje ekološke, platnene vrećice, riješiti anketu o korištenju plastičnih vrećica u svakodnevnom zivotu, kako bismo istražili koliko je ljudi već prešlo na “zelene navike” prilikom kupovine.

MarketingModerato

Plastična vrećica, naizgled bezopasan proizvod, sačinjen od naftnih derivata, rasprostranjuje se svijetom u količini od čak milijun vrećica po minuti, stoga je važno osvijestiti sugrađane o njihovom utjecaju zagađenja na kopnu i moru, ugrožavanja flore i faune te narušavanja same estetike prirode kao i njene kvalitete. Potrebno je brinuti o okolišu, a korištenje platnenih vrećica umjesto plastičnih je nešto što svaki pojedinac može učiniti za zajednički okoliš. Korištenjem platnenih vrećica korak smo bliže zelenijoj budućnosti i zelenijoj Opatiji.

Ova inicijativa provodi se u sklopu projekta Žmergov ekološki centar, a sufinancirana je od strane Grada Opatija.

Javljaju iz Udruge Žmergo

55555

Zadnje novosti

To Top