Marketing
Opatija

Odogovori na pitanja o kurikularnoj reformi

škola

Škola za život

Ako vaše dijete kreće u školu ili je već školarac, zasigurno vas muče neka pitanja vezana za kurikularnu reformu koja nas očekuje ove jeseni. Evo odgovora na najčešća pitanja koja muče roditelje i profesore koji sudjeluju u reformi.

Frontalna provedba reforme kreće od jeseni 2019. u svim predmetima prvih i petih razreda osnovne škole te za sedmaše u predmetima biologija, kemija i fizika.
U gimnaziji reforma očekuje učenike prvih razreda u svim predmetima, a u strukovnim srednjim školama u prvom razredu reforma zahvaća predmete; matematiku, hrvatski jezik, engleski jezik i njemački jezik.

Komplet neumotanih radnih bilježnica za drugi razreda osnovne škole (engleski, hrvatski, matematika i priroda) sa likovnom mapom stoji otprilike 273 kune dok komplet radnih bilježnica za šesti razred stoji 436 kuna (radne bilježnice bez omota za hrvatski, prirodu, povijest, geografiju, engleski, radni materijal za tehnički, informatiku).

Evo odgovora na ono što roditelje najviše zanima, a to su udžbenici, odnosno tko snosi troškove kupovine istih?

Udžbenici su besplatni za sve učenike osnovnih škola i nabavu financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja iz državnog proračuna. Dakle, roditelji i staratelji čija djeca pohađaju osnovnu školu ne treba kupovati udžbenike. Roditelji i skrbnici morati će nabaviti dodatni materijal kao što su bilježnice, radne bilježnice, omote, likovne mape, pribor za likovni, školski pribor, opremu za tjelesni…

Tko će nabavljati tablete?

MarketingMNK Gorovo

Središnji državni ured za središnju javnu nabavu provodi javnu nabavu tableta a isporuka se očekuje do kraja 2019. U 2019. tablete dobivaju učenici koji će 2019./2020. pohađati peti i sedmi razred te učenici prvih i drugih razreda u omjeru 1 tablet na 4 učenika. Škola tablete daje na korištenje učenicima pod nadzorom učitelja a dinamiku korištenja tableta definirati će sami učitelji.

Tableti će biti vlasništvo škole te će učenici morati paziti na tu imovinu a namjerno izazivanje štete koja nisu pokrivena garancijom snositi će roditelji.
Da bi se tableti mogli koristiti, CARNET osigurava što je moguće brzu i kvalitetnu vezu a mnoge škole imaju i optičku mrežu.

Grad Opatija je dopisom obavijestio roditelje i skrbnike da u Proračunu za ovu godinu nisu osigurana sredstva za nabavku radnih bilježnica za sve učenike osim za one učenike koji ostvaruju pravo na zajamčenu minimalnu naknadu Centra za socijalnu skrb. Obavijest i način podnošenja zahtjeva za nabavku udžbenika biti će objavljeni tijekom srpnja 2019. na mrežnim stranicama Grada Opatije.

 

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top