MarketingMariner keramika
Kastav

Odluke o javnim potrebama u kulturi i sportu Grada Kastva

kastav

Gradonačelnik Grada Kastva donio je Odluku o financiranju javnih potreba u kulturi, sportu i ostalim djelatnostima sukladno novonastalim okolnostima zbog pandemije. S obzirom na to da se većina programa neće moći održati, cilj ove Odluke je bio zadržati „hladan pogon“ udruga i sportskih klubova kako bi se mogli što bezbolnije vratiti u život nakon ograničenja.

Kultura i sport su važan segment života u Kastvu stoga i njima, kao i građanima, obrtnicima i gospodarstvenicima moramo pomoći u ovom trenutku. Većina predloženih programa neće se moći održati stoga nam je namjera poduprijeti udruge i klubove koje u Kastvu redovito djeluju da što lakše prebrode ovu i za kulturu i za sport iznimno tešku situaciju. Koliko su državne mjere važne za gospodarstvo, toliko su jedinici lokalne samouprave dužne sačuvati sportske i kulturne udruge koje će nakon pandemije biti važna karika u povratku naših života u normalu, kazao je gradonačelnik Matej Mostarac.

U proračunu Grada Kastva za 2020. bilo je osigurano 510 tisuća kuna za javne potrebe u kulturu, no ovom Odlukom dodijelit će se svega 68.000 kuna i to Udruzi Kanat i Glazbenom društvu Spinčići. Za ostale djelatnosti bilo je osigurano 320 tisuća kuna, a dodijelit će se 174.600 kuna i to: Udruzi hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Kastav, Udruzi umirovljenika i starijih osoba Kastav, Klubu inovatora KIN, Udruzi pčelara Kastav, Udruzi prijatelja ruž, grozja i vina „Belica“, Udruzi antifašističkih boraca i antifašista Grada Kastva, Lovačkom društvu Lisjak i Lokalnoj akcijskoj grupi Terra Liburna.

Za sport je bilo osigurano 640 tisuća kuna, a ovom će se Odlukom dodijeliti 194.800 kuna i to za: Boćarski klub Rubeši, Boćarski klub Kastav, Piranha gym free fight klub, Malonogometni klub Fantina, Odbojkaški klub Kastav 1998, Ju jitsu klub Kastav, Karate klub Kastav, NK sportska akademija Sinko, Tenis klub Kastav, Rukometni klub Kastav, Košarkaški klub Kastav, Stolnoteniski sportski klub Kastav i Šahovski klub Kastav.

MarketingMariner keramika

Svi korisnici koji su proveli dijelove aktivnosti od siječnja do ožujka, te čiji su troškovi već nastali, a nisu obuhvaćeni ovom Odlukom, mogu poslati zahtjev za sufinanciranjem aktivnosti temeljem kojeg će se razmotriti mogućnost isplate i pomoći. Uz zahtjev treba priložiti pisanu obavijest o stanju realizacije projekta, utrošenim sredstvima, te mogućnostima daljnje realizacije projekta.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top