MarketingMNK Gorovo
Kultura

Odlazak Hrvatskog muzeja turizma iz Švicarske kuće

hrmt svicarska kuca
Maketa Opatije u Švicarskoj kući

Hrvatski muzej turizma je početkom rujna napustio svoju depandansu Švicarsku kuću.

U obrazloženju uprave muzeja stoji kako je do napuštanja došlo zbog male posjećenosti i financijske neisplativosti održavanja Švicarske kuće a uz sve to bilo je i šumova u komunikaciji s gradskom ustanovom „Parkovi”, koja upravlja kompletnim  objektom.

Direktor parkova Raul Degano tvrdi kako je muzej koristio zgradu pod odličnim uvjetima, međutim problem je u tome što nije postojao dokument „crno na bijelo” o korištenju objekta. Iako sada možemo čuti razne izjave kako se radi o atraktivnoj lokaciji, to ipak nije potpuna istina jer se Švicarska kuća nalazi u parku te nije u dovoljnom dometu turistima, a osim toga sustav grijanja i odvodnje unutar Švicarske kuće je u katastrofalnom stanju te Muzej turizma nije mogao snositi velike troškove raznih popravaka i intervencija.

Kao poseban problem nameće se i vlaga, naime većina fundusa HRMT-a su papiri koji u dodiru s vlagom proadaju, a navedeni problemi se ne mogu riješiti bez sinergije s gradom i gradskim službama. Nadalje, opća signalizacija Hrvatskog muzeja turizma je praktički nepostojeća jer nigdje po gradu nema tabele za Muzej turizma a isto tako nije naveden kao lokacija niti na internetskim stranicama Grada Opatije. Kada se sve navedeno uzme u obzir odluka uprave Hrvatskog muzeja turizma je i više nego opravdana, dok će muzej turizma nastaviti s svojom djelatnošću sukladno zadanom razvojnom planu.

 

MarketingMNK Gorovo

 

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top