MarketingMariner keramika
Kultura

„Obiteljska priča – umjetnost u genima obitelji Mudrinić“

boyd

U subotu, 11. svibnja 2019.g. u Voloskom se otvorila Galerija Boyd

U izložbi gostuju umjetnici iz zemlje i inozemstva. Otvaranje prati izložba „Obiteljska priča – umjetnost u genima obitelji Mudrinić“ koja je preseljena iz Zagreba, gdje je nedavno doživjela svoje otvaranje. O zajedničkom porivu za likovnim izražavanjem članova ove obitelji samoukih slikara govorio je povjesničar umjetnosti Željko Čurčić. Izložbom su obuhvaćeni likovni radovi četiri generacije u nizu jedne obitelji.

Na izložbi će posjetitelji moći razgledati likovne radove Snježane Boyd – Žane (rođ. Mudrinić) koja je u svijet umjetnosti kročila „preko noći“ prije tri godine, i od tada sluša komentare poznavatelja umjetnosti: „… to moraju biti geni….“

Da se zaista radi o čudesnim genima i tajni Svemira, njenoj najčešćoj temi, govori ova izložba. Umjetnički talent prabake, djeda i oca, kojima posvećuje ovu izložbu, provlači se kroz genski lanac čiju posljednju kariku drži njena ruka.

Izložba „Obiteljska priča – umjetnost u genima obitelji Mudrinić“ vodi posjetitelje kroz 19., 20. i 21. stoljeće, objedinjuje originalne slike, crteže, skice, ilustracije i obiteljski album četiri generacije u nizu, uz naglasak na društveno korisni značaj radova članova obitelji koji su svoj umjetnički talent, uz redovne profesije kojima su se bavili, primjenjivali u oblastima obrazovanja, sporta, novinarstva i likovne umjetnosti.

Izložba se može posjetiti do 31. svibnja 2019. na adresi  Ul. Andrije Štangera 19., Volosko.

MarketingMariner keramika

Radno vrijeme izložbenog prostora :

ponedjeljak-utorak 17,00-20,00 sati,
srijeda-subota 10,00-13,00 i 17,00-20,00 sati,
nedjelja 11,00-13,00 sati.

boyd

www.zanaboyd.com

Izvor: Fiuman.hr

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top