MarketingJadran
Vijesti

Obilježen Svjetski dan Alzheimerove bolesti i mjesec svjesnosti o distoniji

Sudionici obilježavanja Sv. dana Alzheimerove bolesti

Podjelom informativnih letaka za građane na Korzu te tematskim predavanjima u Gradskoj vijećnici, u Rijeci je obilježen 21. rujna, Svjetski dan Alzheimerove bolesti te po prvi put rujan kao mjesec svjesnosti o distoniji.

U organizaciji Klinike za neurologiju KBC-a Rijeka i Grada Rijeke te u suradnji s Primorsko-goranskom županijom građani su dobili korisne informacije o ovim neurološkim bolestima. Prigodnim riječima okupljenima u vijećnici obratili su se ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. Alen Ružić, zamjenik gradonačelnika Rijeke prof. dr. Goran Palčevski i pročelnica Odjela za zdravstvo Primorsko-goranske županije prof. dr. Đulija Malatestinić, naglasivši da je riječ o bolestima koje ne zahvaćaju samo oboljele nego i njihovo okruženje, prije svega obitelji.

Zanimljiva predavanja o novostima u liječenju Alzheimerove bolesti, distoniji i psihološkoj potpori u nošenju s teškim bolestima predstavili su doc. dr. Vladimira Vuletić predstojnica Klinike za neurologiju KBC-a Rijeka, dr. Valentino Rački s Klinike za neurologiju KBC-a Rijeka i prof. Ines Torić sa Zavoda za kliničku psihologiju KBC-a Rijeka.

MarketingMariner keramika

55555
MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zadnje novosti

To Top