MarketingMariner keramika
Vijesti

Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba

OPATIJA RIJEKA KVARNER

U sklopu aktivnosti projekta Rijeka zdravi grad, tematske skupine za Zdravo starenje, Nastavni zavoda za javno zdravstvo PGŽ, Grad Rijeka, Matica umirovljenika grada Rijeke, Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet u Rijeci, Riječki sportskim savezom te Šahovski klub Rijeka, Međunarodni dan starijih osoba obilježit će nizom javnozdravstvenih aktivnosti.

Događaj „U susret svjetskom danu starijih osoba”, održat će se 28. rujna s početkom u 10:00 sati na Mololongu, a radi se o organiziranom nordijskom hodanju za osobe starije životne dobi, a organizatori su Riječki sportski savez i Matica umirovljenika grada Rijeke.

Također, 28. rujna s početkom u 18:00 sati u prostorijama Šahovskog kluba Rijeka započet će 16. memorijalni turnir „Ivan Farkaš”, u organizaciji Šahovskog kluba Rijeka te Matice umirovljenika grada Rijeke. Šahovski turnir namijenjen je osobama starije životne dobi, a završetak turnira i podjela nagrada predviđeni su za 1. listopad u 18:00 sati.

Na sveučilišnom Kampusu, 1. listopada s početkom u 10:00 sati, održat će se tribina „Sveučilište za treću dob: jučer, danas, sutra”, u organizaciji Sveučilišta u Rijeci, a u 11:00 sati, u čitaonici Sušak biti će upriličena kazališna predstava za umirovljenike i osobe starije životne dobi „Bura i klobuk”, u izvedbi kazališne grupe Intermezzo, u organizaciji Matice umirovljenika grada Rijeke.

MarketingMariner keramika

U parku Mlaka, 2.listopada s početkom u 10 sati , Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, Grad Rijeka i Medicinski fakultet u Rijeci, organizirat će niz javnozdravstvenih aktivnosti pod nazivom „Ne prestajemo se igrati zato što starimo, nego starimo jer se prestajemo igrati“. Tom će prilikom polaznice projekta Vježbanjem i pravilnom prehranom protiv dijabetesa i bolesti koštanog deficita, Medicinskog fakulteta Sveučilšta u Rijeci prezentirati vježbe protiv osteoporoze. Isti će se dan upriličiti i međugeneracijsko druženje uz zajedničku igru/tjelesnu aktivnost baka, djedova , nona, nonića i njihovih unuka i unučica. Javnozdravstvena akcija je dio nacionalnog programa Živjeti zdravo-komponente Volonteri u parku.

 

55555
MarketingMariner

Zadnje novosti

To Top