Marketing
Opatija

Obilježava se Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama

UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM

16. svibnja 2019. posjetite štand Smjlića i Dan otvorenih vrata opatijske Udruge osoba s invaliditetom

Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama obilježava se sutra, 16. svibnja 2019. Udruga osoba s invaliditetom grada Opatije već 6 godina provodi projekt “Igrom u život” koji uključuje mlade s intelektualnim teškoćama, pod pokroviteljstvom Grada Opatije.

Projekt Smajlići dio je šireg programa Opatija – zdravi grad. Projekt nudi aktivnosti koje djeluju na fizičke, psihičke i socijalne dimenzije zdravlja svih građana. U Smajliće je uključeno 10-ak mlađih članova Udruge osoba s invaliditetom (16 do 26 godina života) koji se okupljaju svakim radnim danom te provode različite aktivnosti s voditeljicom i volonterima.

Za Smajliće su organizirane kreativne, likovne i glazbene radionice, terapijsko jahanje kao i aktivnosti s ciljem osposobljavanja za samostalni život (briga o sebi, svakodnevni poslovi u kućanstvu, upravljanje novcem i sl.) Članovi su uključeni i u mnoge aktivnosti lokalne zajednice (obilježavanje Dana Grada, koncerti, sportske aktivnosti) s ciljem socijalne integracije u sredinu u kojoj žive.

Dugoročni cilj ovog projekta je omogućavanje samostalnog življenja mladih osoba s invaliditetom. Međutim, projekt „Igrom u život“ za Smajliće predstavlja puno više – Udruga je za njih drugi dom, a ostali članovi njihova druga obitelj, tu se rađaju prijateljstva i ljubavi, ponekad i svađe, tu se druže i uživaju, smiju i ljute, tu rade i sazrijevaju… Oni koji su samo kratko proveli vrijeme s njima, znaju da je ono što oni znaju i mogu daleko veće od njihova hendikepa.

Marketing

Za one koji se još nisu susreli s njima pozivamo da povodom njihova dana (16. svibnja) budete svjedoci njihovih aktivnosti:

od 9:00 do 12:00 sati – promotivni štand i izlaganje “hand made” proizvoda članova Udruge osoba s invaliditetom grada Opatije ispred opatijske tržnice,

od 17:00 do 19:00 sati – Dan otvorenih vrata Udruge u prostorijama KD Zora (pored Gradske knjižnice).

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top