MarketingMNK Gorovo
Opatija

Obavijest za roditelje u vezi cijepljenja

beba

Sva će cijepljenja biti završena na vrijeme

Zbog upita roditelja kako u opatijskoj pedijatrijskoj ambulanti nema cjepiva za njihovu djecu koja financira Grad Opatija te iskazane brige da će isteći rok za završetak ciklusa cijepljenja njihove djece, a riječ je o cjepivima protiv varičele, rota virusa i pneumokoka obavještavamo da se prema informacijama iz Doma zdravlja PGŽ nije dogodila niti jedna situacija da je nekom djetetu istekao rok za cijepljenje. Iz Doma zdravlja poručuju kako razumiju želje i potrebe roditelja, odnosno njihovu bojazan da se djeca neće pravodobno cijepiti.

Činjenica je da je pedijatrijska ambulanta, zbog objektivnih okolnosti (stanje na tržištu lijekova) bila dan – dva bez cjepiva, međutim nastavak cijepljenja nije upitan. Iz pedijatrijske ambulante već danas započet će s pozivima roditeljima za nastavak cijepljenja.

Cjepivo protiv pneumokoka je od ove godine na listi obveznih cijepljenja za svu djecu u RH, međutim, kako se radi o cjepivu kojim se djeca cijepe s nekoliko doza, potrebno je završiti ciklus za svu djecu rođenu prije 2019. godine, što je osigurano Gradskim proračunom.

Marketing

U slučaju da roditelji imaju još bilo kakvo pitanje u vezi cijepljenja mogu se obratiti Gradu Opatiji, Odsjeku za društevne djelatnosti.

izvor: www.opatija.hr

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top