MarketingKarneval Opatija
Vijesti

NZZJZ PGŽ obilježava Svjetski dan srca nizom aktivnosti

srce

Kao i svake godine, u rujnu, Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije obilježava Svjetski dan srca, a ovogodišnji slogan ovog važnog javnozdravstvenog datuma je USE HEART TO CONNECT.

Svjetski dan srca ima za cilj upoznavanje šire javnosti o učestalosti obolijevanja i umiranja od kardiovaskularnih bolesti, a ovogodišnji slogan – USE HEART TO CONNECT, taj cilj ostvaruje kroz tri
glavne tematske cjeline – jednakost i dostupnost, odnosno korištenje suvremenih tehnologija u svrhu što bolje dostupnosti zdravstvenih usluga vezanih uz kardiovaskularne bolesti te prevenciju
kardiovaskularnih bolesti i ulogu zajednice. Odjel socijalne medicine Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko – goranske županije, ove će godine Svjetski dan srca obilježiti nizom aktivnosti.

Već tradicionalni pohod na Risnjak članova i prijatelja HPD Platak održat će se u nedjelju, 26. rujna, s početkom u 8:00 sati u Upravnoj zgradi Nacionalnog parka Risnjak. Obilježavanje ovogodišnjeg Svjetskog dana srca poseban naglasak stavlja na prevenciju kardiovaskularnih bolesti, ponajprije kroz usvajanje zdravih životnih navika te će se, u suradnji s opatijskim klubom Gorovo, održati ciklus radionica nordijskog hodanja i jedna sportska radionica namijenjena djeci osnovne škole.

U četvrtak, 23.rujna, s početkom u 9:30 sati, u Dvorani Marino Cvetković, održat će se radionica nordijskog hodanja pod nazivom „Korakom do zdravlja za osobe starije dobi”, a namijenjena je opatijskim umirovljenicima. U subotu, 25. rujna, s početkom u 10:00 sati ispred Ville Angioline, održat će se i radionica nordijskog hodanja namijenjena svim zainteresiranim građanima, koji će zajednički prošetati povijesnim šetnicama Opatije. U istom terminu na Novom igralištu u Dobreću, počinje sportsko-rekreativni program za djecu „Za zdravlje od dječje dobi”.

MarketingVISIT OPATIJA

U srijedu, 29. rujna, na Slatini u Opatiji, u trajanju od 9:00 do 12:00 sati organiziran je rekreativni aerobni trening za sve građane pod nazivom „Pokreni srce-pokreni sebe”. U suradnji s Lučkom upravom Rijeka, Gradom Rijekom i Turističkom zajednicom Grada Rijeke, 29.rujna, dizalice na Molo Longu, zgrada Lučke uprave Rijeka, Trsatski kaštel i fontane na Jadranskom trgu zasvijetlit će crvenom bojom, čime će se Rijeka pridružiti brojnim svjetskim gradovima koji na ovaj simbolički način obilježavaju Svjetski dan srca.

U suradnji s OŠ Pećine, 28. rujna, djelatnici Odjela socijalne medicine održat će likovne i interaktivne zdravstvene radionice na temu važnosti brige o zdravlju namijenjene učenicima od 1.-4. razreda, a svi će učenici nižih razreda taj dan doći odjeveni u crvene majice ili u majicama sa srcem. Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko – goranske županije poziva sve zainteresirane građane da se pridruže zajedničkim sportskim aktivnostima povodom Svjetskog dana srca te tako poboljšaju vlastito zdravlje, ali i dobro se zabave.

55555
MarketingMariner

Zadnje novosti

To Top