MarketingMariner keramika
Zabava

Novogodišnji koncert u Beču potaknuo je održavanje Dore

dora

Natjecanje na kojem se bira hrvatski predstavnik i pjesma za pjesmu Eurovizije održat će se 13. veljače u Opatiji. Pobjednik Dore Hrvatsku će predstavljati na Eurosongu u Nizozemskoj. Prije dvije godine Dora se nakon nekoliko godina izbivanja vratila u Opatiju, ali suradnja se nastavlja.

– Ove godine će Dora biti realizirana na jedan specifičan način, bez publike, ali svi koji će sudjelovati u tom spektaklu, nalazit će se u Opatiji, u sportskoj dvorani Marino Cvetković. Tradicija koja je počela davnih godina, na stavlja se makar i u specifičnim uvjetima – izjavio je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

– HRT i Opatija imaju dugogodišnju suradnju u festivalskom djelu, Opatija je sinonim za festival zabavne glazbe cijeli niz desetljeća. Bit će sada bez publike, vodit će se stroge epidemiološke mjere, osiguranje će biti na najvećoj razini. Sudionici Dore morat će prije prvog dolaska u dvoranu donijeti i negativan test na Covid-19. Brinut ćemo se da svi dođu i odu zdravi – poručio je Bačić.

A da će se glazbeni spektakl ipak održati, zadovoljni su i u Opatiji. Ove će godine, nažalost, zbog epidemioloških mjera izostati onaj “opatijski šušur” neće biti novinara, snimatelja i gosta te prepunih opatijskih terasa i šetnica, ali tradicija festivala se ipak nastavlja.

– Uvijek me veseli kad se značajne i popularne manifestacije kao što je Dora održavaju u Opatiji. Zbog suradnje s HRT-om u posljednje tri godine Dora se vratila u Opatiju. Posljednja je bila 2010. i od 2019. ponovno je u Opatiji što je jako značajno za grad – izjavio je Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije.

Inače prošlogodišnja Dora bila je zadnja priredba takve veličine, nakon nje je došao lockdown. A to je festival koji je visokokvalitetan, odlično realiziran pa je ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić zadovoljan ponosan ovim vrhunskim spektaklom.

– Postoji cijeli niz primjera gdje je veza televizije i radija s pojedinim festivalima zabavne glazbe kao što je San Remo u Italiji, Tradicija je to koja traje godinama, ali mi ne zaostajemo za tim, Opatija i HRT imaju isto tako sjajnu i dugogodišnju suradnju – rekao je i naglasio da je Dora jako gledana, bilježi rekorde što se tiče gledanosti i slušanosti jer osim naših gledatelja, postoje tzv. eurosong fanovi koji prate sve što se događa oko Eurosonga, a Dora je vezana uz Eurosong.

MarketingMariner keramika

Zbog toga je, kaže Bačić i bilo izuzetno važno održati Doru, a svjetska iskustva su ih, kaže samo ohrabrila.

– Po svijetu se događaju velike manifestacije uz velike epidemiološke mjere. Tako je održan novogodišnji koncert Bečke filharmonije. Kako se ne bi prekinula tradicija, koncert je održan bez publike, sudionici su bili testirani, a koncert održan. Tako smo i mi zaključili da možemo organizirati i održati Doru – objasnio je.

Voditeljice ovogodišnje Dore bit će četiri dame – poznata, cijenjena i priznata lica HRT-a: Daniela Trbović, Barbara Kolar, Jelena Lešić i Doris Pinčić. Zanimljivo, dok su se Daniela, Jelena i Doris već barem jednom našle u toj ulozi, Barbari Kolar ovo će biti premijerna Dora. Urednica Dore je Uršula Tolj.

Što se tiče prijenosa, sve je, naravno već dobro isplanirano i pripremljeno. Kako neće biti publike u dvorani, pozornica će biti veća i bogatija, pretkonferencija će se održati preko Zoom-a, glasovanje putem televotinga. Stručni žiri će se nalaziti u televizijskim centrima i uključivat će se uživo, javlja HRT.

– Želimo da glasovanje biti objektivno i transparentno, da pobjedi najbolji i da nas dostojno predstavlja u Rotterdamu – poručio je Bačić. Prenosi Fiuman.hr.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top