Marketing
Opatija

Novi ormarići za učenike u Osnovnoj školi u Opatiji

ormarići škola

U Osnovnu školu Rikard Katalinić Jeretov postavljeni su osobni ormarići za učenike predmetne nastave matične zgrade škole

Najveći dio raspoložive literature preporučuje težinu školskih torbi do 15 % težine tijela djeteta a ponegdje čak samo 10% težine tijela, jer takva težina nije povezana sa zdravstvenim smetnjama. Zato veseli vijest da su u Osnovnoj školi u Opatiji postavili ormariće koji će rasteretiti učenike jer će svoje teške knjige moći odložiti u njih.

Zainteresirani roditelji mogu sa školom sklopiti posebni ugovor o preuzimanju jedinstvenog ključa pretinca kojim će roditelj prihvatiti pravila uporabe. Pretinci će biti obilježeni brojevima.

Za one koji trebaju par savjeta našli smo u literaturi ove smjernice:

Marketing

Trebalo bi izabrati optimalnu torbu prema tjelesnoj visini djeteta te da takva bude što lakša kad je prazna a opet napravljena od čvrstog materijala.
Torbe se po preporuci liječnika moraju nositi na oba ramena, na što višem položaju u odnosu na stup kralježnice.
Odabrati što lakšu i manju pernicu, bilježnice i drugu opremu a u školu nositi samo neophodne knjige i pribor prema rasporedu sati i uputama nastavnika.
Na ove savjete se dalje vežu savjeti liječnika uz pravilno držanje, izbjegavanje dugotrajnog sjedenja, redovna tjelovježba i kretanje te ono što će najteže pasti malim učenicima; izbjegavanje dugotrajnog igranja raznih igara na tabletima, mobitelima i drugim konzolama koje vrat drže u nepravilnom položaju.

 

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top