MarketingMuzej turizma
Turizam

Norvežani žele putovati u Hrvatsku

Capture

Hrvatska im je najpoželjnija ljetna destinacija

Iz Hrvatske udruge turizma stižu dobre vijesti. Više od 70% Norvežana ove godine želi putovati na odmor u inozemstvo, a Hrvatska im je najpoželjnija ljetna destinacija, pokazalo je istraživanje jednog od najvećih skandinavskih touroperatora Apolla.

Ocjenjujući rezultate istraživanja i druge pozitivne informacije od skandinavskih touroperatora ohrabrujućim i odličnim vijestima za hrvatski turizam, direktor predstavništva HTZ-a u Švedskoj za cijelu Skandinaviju Vedran Sušić ističe da dobre vijesti dolaze i od većine avioprijevoznika s tog tržišta.

Avioprijevoznici iz Skandinavije, pa i Norveške, inače su jako oprezni u postavljanju linija, no za ovu sezonu planiraju značajno veći broj letova prema Hrvatskoj u odnosu na prošlu godinu. Tako sada iz više norveških gradova aviokompanije SAS i Norwegian planiraju letove prema Splitu i ostalim hrvatskim zračnim lukama na Jadranu“, iznosi Sušić.

Takve planove smatra i pokazivanjem povjerenja koje u Norveškoj imaju u Hrvatsku kao sigurnu destinaciju, ali i želje Norvežana da posjete Hrvatsku.

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Ako skandinavske zemlje dopuste svojim građanima putovanja izvan granica, u Hrvatskoj možemo ove sezone očekivati značajan broj turista iz Norveške, ali i iz cijele Skandinavije“, poručio je Sušić.

Do pandemije je norveško, kao i cijelo skandinavsko turističko tržište, bilo rastuće za hrvatski turizam – samo iz Norveške u 2019. je u Hrvatsku došlo oko 185 tisuća turista, koji su ostvarili nešto više od milijun noćenja.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top