MarketingMariner keramika
Vijesti

Ne zaboravite pomaknuti kazaljke na satu!

MGN_1280x720_00306B00-MPERX

Pomicanjem sata za jedan sat unatrag u noći sa subote na nedjelju počinje zimsko računanje vremena

U noći sa subote na nedjelju, 31. listopada u 3 sata ujutro počinje zimsko računanje vremena. To znači da ćemo kazaljku na satu morati pomaknuti – vratiti jedan sat unatrag, s 3 na 2 sata i tako spavati jedan sat dulje.

Sa zimskim računanjem vremena datumski je određeno korištenje dnevnih ili kratkih svjetala danju na motornim vozilima i to  u razdoblju od 1. studenog do 31. ožujka.

Također, vozači mopeda i motocikala dužni su tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na vozilu. U slučaju nepoštivanja navedenih zakonskih odredbi, vozač će se kazniti novčanom kaznom od 300,00 kuna.

Pored navedenog, sukladno članku 101. citiranog Zakona i vozači bicikala od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću) te u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla. U slučaju nepoštivanja navedenih zakonskih odredbi, vozač bicikla kaznit će se novčanom kaznom od 500,00 kuna.

MarketingMariner keramika

Pridržavajte se prometnih propisa i pripazite da vam svjetla uvijek budu upaljena radi bolje vidljivosti, a posebice od 1. studenog do 31. ožujka.

 

55555
MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zadnje novosti

To Top