MarketingMariner keramika
Opatija

Nastavak humanitarnog projekta “Donatorski ručak”

20210916_120228-2048×1152

Gradsko društvo Crvenog križa Opatija nastavlja s programom „Donatorski ručak“ za korisnike socijalnih usluga.

Projekt je u Gradskom društvu Crvenog križa pokrenut 2017. na inicijativu opatijskog ugostitelja Kristiana Brke koji je ujedno bio prvi i najčešći donator. Do 25. veljače 2020. godine, kada je sve stalo zbog pandemije, održano je ukupno 49 donatorskih ručkova za 940 korisnika.

– Nastavljamo s jednim od naših najdražih projekata, donacijom toplog obroka korisnicima socijalne samoposluge, no malo smo promijenili način da se nepotrebno ne okupljamo na jednom mjestu. Donatori sada doniraju sredstva, a korisnici dobivaju bon u GDCK Opatija te s njim mogu konzumirati topli obrok u Boćariji Opatija kada to njima bude odgovaralo ili obrok ponijeti kući, kazala je Đana Pahor, ravnateljica GDCK-a Opatija.

Inicijativa za obnovu humanitarne akcije došla je od Malteškog reda Hrvatske, humanitane organizacije koja s Gradskim društvom Crvenog križa surađuje već dugi niz godina. Tako je Gradsko društvo Crvenog križa primilo i njihovu posljednju vrijednu donaciju, 7.200 komada jednokratnih zaštitnih maski ukupne vrijednosti 4.850,00 kuna. Za donaciju su zaslužne malteške dame Rita Panziera i Monika Zisser del Barchini te malteški vitez Enzo Pizzeghella. Zaštitne maske će biti podijeljene korisnicima socijalnih usluga i Socijalne samoposluge Gradskog društva Crvenog križa Opatija, djelatnicima, gerontodomaćicama, aktivistima, volonterima i članovima Crvenog križa Opatija za rad u uvjetima epidemije COVID-19.

Donatori humanitarnih ručkova su dosad bili Kristian Brko, Lions club Opatija, Malteški red Hrvatske, Forum žena SDP-a Opatija, Rotary club Opatija, Udruženje obrtnika Opatija, Restoran Ružmarin, Boćarija Opatija, Mjesni odbor Centar I. U 2020. godini i Udruga ljubitelja kamelija imala je želju pridružiti se donatorima ove humanitarne priče, ali zbog pandemije COVID-19 u zamjenu su donirali namirnice i higijenske potrepštine za korisnike Socijalne samoposluge.

MarketingMariner keramika

U ime Grada Opatije zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić zahvalila je svim donatorima, djelatnicima i volonterima GDCK na humanosti i predanom radu.

Izvor: Grad Opatija

55555
MarketingMariner

Zadnje novosti

To Top