MarketingMariner keramika
Vijesti

Nastavak dobrih epidemioloških trendova u PGŽ, do sada cijepljeno 3968 osoba

pressStožer

„Nastavljaju se dobri epidemiološki trendovi u Primorsko-goranskoj županiji gdje se broj aktivnih slučajeva bolesti Covid 19 već danima smanjuje i trenutno ih je 917“, rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite PGŽ. Od 507 laboratorijski obrađenih uzoraka  tijekom jučerašnjeg dana pozitivne su 63 osobe ili 12 posto testiranih, a ozdravilo ih je 80. Mićović je istaknuo da se smanjuje broj testiranja jer je i sve manje osoba koje se sa simptomima javljaju obiteljskim liječnicima. Dodao je da je udio starijih među zaraženima 11 posto te je također u padu, a u svim domovima za starije na području PGŽ trenutno su 24 aktivna slučaja među korisnicima te 13 djelatnika.

I u KBC  Rijeka smanjuje  se broj hospitaliziranih Covid pacijenata, trenutno ih je 75 od kojih je 5 osoba na respiratoru. Tijekom jučerašnjeg dana od Covid-19 bolesti preminule su tri osobe. Naglasio je da KBC Rijeka zbrinjava pacijente iz tri županije. Govoreći o programu cijepljenja rekao je da je do sada cijepljeno 3968 osoba, a taj broj bio bi i veći da su dostupne veće količine cjepiva. Mićović procjenjuje da bi tijekom veljače mogli raspolagati sa značajno većim količinama što će omogućiti i masovnije cijepljenje stanovništva, a cilj je da 70 posto populacije stekne imunitet na Covid-19. I dalje su u prioritetu cijepljenja korisnici stacionarnih socijalnih ustanova i zdravstveni djelatnici, a slijedi i cijepljenje starijih od 65 kao i kroničnih bolesnika.

Načelnik Stožera civilne zaštite PGŽ Mladen Šćulac rekao je da je i na današnjoj sjednici dogovoreno da od ponedjeljka, 18. siječnja u školske klupe krenu samo učenici prva 4 razreda osnovnih škola, dok će ostali, kao i srednjoškolci, drugo polugodište započeti po modelu online i to do 29. siječnja, kada će se ponovno razmatrati odluka sukladno epidemiološkoj situaciji. Istaknuo je da je i dalje na području potresom pogođene Sisačko-moslavačke županije 78 osoba iz sastavnica civilne zaštite PGŽ, među kojima je i 16 vatrogasaca sa 7 specijalnih vozila, zatim predstavnici Crvenog križa kao i državnih intervencijskih postrojbi.

MarketingMariner keramika

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top