MarketingMariner keramika
događanja

Najavljen bogat program Markove, promocije Društvenog doma i proslave 1. maja na Veprincu

20220427_092615-2048×1152
izvor: Grad Opatija

Nakon pandemijske stanke na Veprinac se vraća i proslava Međunarodnog praznika rada – 1. maja

Raznoliki sadržaji najavljeni su na konferenciji za novinare pa su tako Grad Opatija i Kulturno društvo Leprinac pripremili raznolik i bogat program obilježavanja Markove na Veprincu.

Proslava 1. maja započet će u 10:00 sati rekreacijskom šetnjom Hodeć va Leprinac u organizaciji KŠR Gorovo.

Svi zainteresirani građani u 10:00 sati trebaju doći ispred Vile Angioline u Opatiji te će se laganim korakom uputiti do Veprinca gdje će u 12:00 sati na lokaciji Starog grada biti održana tradicionalna proslava Praznika rada.

U starom gradu nastupaju Puhački orkestar Lovran i Trio Asi uz nezaobilazni fažol

Ove godine će ova vrlo popularna proslava 1. maja će osim tradicionalne podjele fažola dobiti i notu sportske i rekreativne aktivnost u našem zaleđu, kazao je gradonačelnik Fernando Kirigin.

Prva veprinačka Gimkana

Za sportsku notu pobrinut će se i sudionici prve veprinačke Gimkane – vožnje spretnosti na motorima i romobilima koja će se od 14:00 sati održati na igralištu. Prijave za sudjelovanje se primaju od 12:00 sati.

Gradsko društvo Crvenog križa Opatija uključit će se u proslavu 1. maja te će građanima biti na raspolaganju za besplatno mjerenje tlaka i šećera u krvi.

Promocija potpuno obnovljenog Društvenog doma “Janko Gržinić”

Dan ranije, u petak 29. travnja održat će se promocija potpuno obnovljenog Društvenog doma “Janko Gržinić”

– Radovi na Domu Veprinac jedna su od većih investicija Grada Opatije u zaleđu. Potpuno je preuređena zgrada društvenog doma, a vrijednost radova na rekonstrukciji i uređenju doma osiguranih gradskim proračunom iznosi 3,5 milijuna kuna.

Pored prostora za rad Mjesnog odbora Veprinac – Učka, na gotovo 600 četvornih metara moderno opremljenog prostora mjesto za svoj rad naći će sve lokalne udruge, a ujedno to je prostor pogodan za održavanje kulturnih i zabavnih događaja. Kako bismo stanovnicima Veprinca, ali i svim ostalim zainteresiranim građanima Opatije, ponudili dodatnu mogućnost kvalitetnog provođenja slobodnog vremena inicirali smo pokretanje radionica u Društvenom domu.

Radionice donose bogate sadržaje među kojima po nešto za sebe može pronaći cijela obitelj: djeca, mladi, roditelji i nonići. Riječ je o kreativnim i plesnim radionicama za djecu, učenju engleskog jezika, standardnim plesovima za odrasle i treću životnu dob te vježbama za prevenciju osteoporoze. Iznimnu je popularnost doživjela mindfulness radionica kojom voditelji pomažu naučiti kako smanjiti stres s kojim se svi svakodnevno susrećemo.veprinac

Ono što je najvažnije, ti su programi za korisnike besplatni, financira ih Grad, a ostvareni su u suradnji s Festivalom Opatija i Erpenprojektom jer je naš cilj našim sugrađanima omogućiti što veću kvalitetu života.

MarketingMariner keramika

-U prva dva mjeseca u ponuđene programe uključila su se 104 građana, od čega 40% djece i čak 60% odraslih. Drugi ciklus radionica je već započeo te pozivam sugrađane da se i dalje odazivaju na njih, naglasila je zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić.

Predsjednica KD Leprinac Zorica Sergo predstavila je bogat program ovogodišnje Markove:

– Promocija novouređenog Društvenog doma prava je prilika za otvaranje naše Čakavske knjižnice u kojoj za početak imamo 100-tinjak naslova raznih domaćih autora, a zamišljeno je da svi oni koji kod kuće imaju još neke naslove, ako žele, doniraju knjige našoj knjižnici. Otvaranje Čakavske knjižnice uljepšat će priredba leprinačke školske djece i čakavskih pjesnika.

Istovremeno, u prostoru Doma bit će postavljena izložba o zanimljivoj povijesti zgrade u kojoj se nalazi Društveni dom “Janko Gržinić”, istaknula je Zorica Sergo.

Dodatni će sadržaj na promociji biti i prezentacija planova za buduće uređenje centra Veprinca i njegovu jaču turističku valorizaciju, što ovaj biser zaleđa svojom bogatom poviješću svakako zaslužuje. Idejni projekt uređenja centra Veprinca rad je arhitektice Petre Klanjac Majkić.

Mići samanj, popularni sajam u Starom gradu vraća se ove godine

Subota, 30. travnja u Stari grad Leprinac donosi popularni Mići samanj, koji se šest godina redovito održavao prije pandemije. Na sajmu će od 15 sati svoje proizvode izlagati domaći OPG-ovi (OPG Nedi Perišić, OPG Rumac, Iva Ćulumović, Barbara Cetina, Veprina 519, OPG Blaženić, Agro Opatija, Buretić Bregi, OPG Pivotti, OPG Franković).

U 17,00 sati djeca Dječjeg vrtića i Područne škole Veprinac izvest će svoju priredbu, a u 19,00 sati svi mogu uživati u Smešnoj predstavi “Od Lisinskega vetra do Oskara” u izvedbi dramske sekcije “Lisinski vetar” i Mješovitog pjevačkog zbora “Štorija”.

Sve završava, kako to običaj nalaže, tancom pod Ložun do kasnih sati uz Trio Asi.

Još jednom pozivamo Vas na Markovu i na proslavu 1. maja na dva prsta do neba – va Leprinac!

278961678_4893508950718622_6816481576081454306_n

 

55555
MarketingNovax

Zadnje novosti

To Top