MarketingMariner keramika
Lovran

Najavljen bogat program Marunade Dobreć

maruni
izvor; opatija.hr

Ovogodišnja Marunada Dobreć dio je tradicionalnih manifestacija Opatija

Drugi vikend Marunade, jedne od najpoznatijih manifestacija na Kvarneru, rezerviran je za događanja na Dobreću, pa će ovo mjesto svakako biti poželjna destinacija ljubitelja maruna, uživanja u prirodi, bogate ugostiteljske ponude i programa za sve uzraste. Ovogodišnja Marunada Dobreć dio je tradicionalnih manifestacija koje Opatija uključuje u program prekogranične suradnje u projektu Riviera4Seasons2 koji je sufinanciran iz programa INTERREG V-A SLOVENIJA – HRVATSKA, a čiji je cilj promocija kulturne i prirodne baštine kroz turističke sadržaje.

Organizatori  najavljuju da će ovogodišnje izdanje Marunade na Dobreću, koje se održava 20. i 21. listopada, biti za pamćenje, s ciljem da manifestacija bude pravo obiteljsko zabavno i rekreativno događanje. Sve će i ove godine biti podređeno marunu pa će se, osim sirovog, posjetiteljima ponuditi pečeni marun, kao i različiti autohtoni proizvodi na bazi omiljenog ploda, pa čak i sladoled od maruna.

Osim maruna, i to oba dana od 10:00 do 20:00 h na sajmu domaćih OPG-ova ponudit će se i ostali autohtoni proizvodi domaćih proizvođača: med i proizvodi od meda, lavanda i suveniri od drva, a bit će tu raznih slastica i bogate ugostiteljske ponude za gladna i žedna nepca.

U subotu u 11:00 h započinje šetnja za sve uzraste stazama maruna u pratnji vodiča KŠR Gorovo čiji je polazak i cilj centar Dobreća. Za sve koji žele saznati sve o uzgoju i očuvanju maruna u 14:00 h u prostorijama Mjesnog odbora Dobreć radionicu će održati Franjo Bašan i Patricija Rumac. U zabavnom programu nakon Tria Cukar i kafe subotnju večer će koncertom začiniti i popularna klapa Rišpet.

Nedjeljni program otvaraju u 11:00 h Opatijske mažoretkinje, a od 12:00 do 15:00 h organiziran je program za najmlađe: dječje radionice, zabavne igre, potraga za blagom i nastup malih čakavaca OŠ Viktora Cara Emina Lovran – područne škole Dobreć.

Tijekom poslijepodneva, od 13:00 do 17:00 h, posjetitelji će moći osjetiti i čari tri domaće dobrećanske autohtone konobe. Zainteresirani za posjete konobama trebaju se javiti na info punktu na kojem ih čekaju čaše za degustaciju i vodiči koji će ih na svaki puni sat otpratiti do konoba koje su se i ove godine pripremile s degustacijom maruna, slasticama od maruna, vina i ostalih domaćih proizvoda.

MarketingMNK Gorovo

U 14:30 h započinje svečano rezanje i podjela 10 m duge rolade od maruna.U zabavnom programu u nedjelju će nastupiti Klapa Baladur, Škola arumunike Nika Polesa, KUD Zvir Jelenje, a u večernjem terminu Grooversi.

Za slučaj lošeg vremena organizatori pripremaju i veliki šator koji će moći ugostiti i  programe i publiku.

Na konferenciji za novinare sudjelovali su gradonačelnik Ivo Dujmić, direktorica TZ grada Opatija Suzi Petričić, predstavnica MO Dobreć i profesorica FMTU Lorena Bašan te u ime organizatora tvrtke Promocija d.o.o. Iva Sušlić.

Manifestacija Marunada – Dobreć financirana je u okviru projekta Riviera4Seasons2 iz Programa Interreg V-A Slovenija – Hrvatska kojeg Grad Opatija i Turistička zajednica Opatija realiziraju s partnerima Općinom Piran, Turističkom zajednicom Portorož, Fakultetom turističkih studija – Turistica (Portorož) i Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (Opatija).

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top