Marketing
Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

XIII. Učkarski samanj održava se 1. rujna 2019.

1. rujna 2019. / 10:00 - 17:00

učkarski samanj

XIII. Učkarski samnj/ Učka Poklon/ 01. rujan 2019. 10:00

U nedjelju 1. rujna održava se ,,XIII Učkarski samnj” na prijevoju Poklon gdje će vrijedni proizvođači s Učke, Ćićarije i iz okolice donijeti bogatstvo raznovrsnih proizvoda.

Osim prirodnih i ekoloških proizvoda, moći ćete razgledati bogatu zbirku gljiva kao i tradicijske i ukrasne predmete te etnološku zbirku Lovranšćine. Moći ćete poznati domaće životinje autohtonih pasmina (govedo boškarina, ovcu pramenku i istarskoga magarca) te neposredno vidjeti izvedbu starih zanata – obradu kamena, kovanje željeza i lončarenje na kolu,, u kojima ćete se moći i sami okušati.

U prostoru „Mala šumska scena” djecu predškolske i školske dobi čeka zabavni program sa zanimljivom predstavom „Zvrkova 3 prašćića”, likovnom radionicom s oslikavanjem lica „Učkin živi svijet” i šaljivom radionicom „Leprinača leprina”, na što će ih poticati klaun Balonko i pomagač mu Morčić. U ekološkoj radionici za djecu i odrasle „Zasadi sjeme za bolje vrijeme!” naučit ćete kako ekološki posaditi stablo, što ćete moći odmah primijeniti u vlastitoj okućnici ili vrtu sa sjemenkama koje ćete dobiti na dar.

Doživljaj kulturne baštine Učke i Ćićarije, uz domaću hranu i piće, upotpunit će završnica umjetničkog natječaja o Učki, „Učka mi se! ”, tradicijski plesovi iz Istre te lake note Trija M i zabavne glazbe s primjesom rock’n’roll-a jedinstvenih Dellboysa.

Primorsko-goranska županija, Istarska županija, Grad Opatija, Općina Matulji, Općina Kršan teTuristička zajednica Grada Opatije pokrovitelji su ove manifestacije.

foto; Foto Luigi Opatija, Park Prirode Učka, Grad Opatija, Učkarskiučkarski samanj

Detalji:

Datum:
1. rujna 2019.
Vrijeme:
10:00 - 17:00
Događaj Tags:
, , ,
To Top