MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Samostalni koncert vrhunskog pijanista i skladatelja – Zvjezdan Ružić

27. ožujka / 19:30 - 21:30

zvjezdan ružič

Samostalni koncert Zvjezdan Ružić dvorana hotela Royal/ Opatija/ 27.03.2019. u 19:30 h

Uoči dodjele Porina, najuglednije domaće diskografske nagrade u dvorani hotela Royal u Opatiji svoj samostalni koncert održat će vrhunski pijanist i skladatelj, Zvjezdan Ružić.

Koncert pod pokroviteljstvom Yamaha Music Europe i Euro-Unit Hrvatska se održava u srijedu, 27.03. u 19:30 sati, a ulaznice se mogu kupiti na recepciji hotela Gardenija (+385 51 295 015) u Opatiji od ponedjeljka 11.03. po cijeni od 50 kuna.

Zvjezdan Ružić, pijanist i skladatelj, trostruki je dobitnik prestižne diskografske nagrade Porin te šesterostruki dobitnik strukovne nagrade “Status” u kategoriji “Jazz Klavir”, koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija. Uz brojne suradnje i osebujan diskografski opus koje je ostvario s eminentnim glazbenicima hrvatske jazz, klasične te pop/rock scene, Zvjezdan je dosad snimio tri autorska albuma, od kojih su “The Knightingale Cabaret” i “Elfin Farewell” nagrađivani Porinom za najbolju jazz skladbu.

A na ovogodišnjem Porinu u Rijeci Ružića očekuju čak tri nominacije za album “Pandaland”! Glazbenik koji je u samo 30 godina života glazbom proputovao pola svijeta, nastupao u prestižnim dvoranama poput “Schoenberg Hall” na sveučilištu UCLA u Kaliforniji, čuvene “Arene Budokan” gdje je nastupio sa svjetskom senzacijom “2 Cellos”, najstarijoj koncertnoj dvorani u Shanghaiju – “Cadillac Shanghai Concert Hallu” – koju je napunio sa svojim sextetom…usto se može pohvaliti s dvije velike turneje po Kini, na kojima je izvodio svoju autorsku glazbu te osvojio srca Kineza s novim albumom “Pandaland”.

Ovoga puta Zvjezdan će se Opatijskoj publici predstaviti u najintimnijem izdanju za svakoga glazbenika – solo piano koncertom te će njime najaviti snimanje četvrtog autorskog albuma u solo piano izdanju pod imenom “Delightful F”, kojeg planira snimati sredinom ljeta u velikoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Za ovu prigodu kao poseban gost večeri na pozornici će mu se pridružiti njegov brat, Vedran Ružić – kontrabasist, skladatelj i slikar – nagrađen diskografskom nagradom Porin 2017. godine za najbolji jazz album s albumom “Spiritual Market”.

Poseban gost večeri: Vedran Ružić, kontrabas.

Details

Date:
27. ožujka
Time:
19:30 - 21:30
Event Tags:
, ,
To Top