MarketingMariner keramika
Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Legendarni Parni valjak nastupa u Opatiji za vrijeme Kolovozfesta

20. kolovoza 2021. / 21:30 - 23:30

Parni-valjak-02

Parni valjak/Kolovozfest/ Ljetna pozornica/ 20.8.2021. u 21:30

Kolovozfest novi je projekt i predstavlja tri dana glazbenih događanja uz popratne zabavne i gastronomske sadržaje poput craft-beer & burger zona. Program je zamišljen kao šarena lepeza stihova, nota i glazbe u kojoj će se moći pronaći sve generacije te naći nešto za sebe! Stoga ne propustite biti dio ove prelijepe priče, tri noći pod zvijezdama u Opatiji, ugodne atmosfere uz miris mora, ljubavi i dobre glazbe…
Kolovozfest je osmišljen zajedničkim snagama ravnatelja Festivala Opatija, Ernija Gigante Deškovića i producenta Tomislava Kašljevića.

Prvu večer festivala, 20. kolovoza, dolazi nam veliki band iz Zagreba- legendarni PARNI VALJAK, jedan od najznačajnijih hrvatskih glazbenih sastava.

Band je svoj zadnji koncert odsvirao 22.02.2020. godine, u Ptuju, a onda je cijeli svijet stao, a glazba utihnula. Članovi banda radili su u međuvremenu na svojim samostalnim projektima, bubnjar Dado Marinković izdao je album “My life”, dok je vođa sastava, Husein Hasanefendić Hus nedavno predstavio svoj prvi singl, “Pjesmica”.

Naravno, band je jedva čekao trenutak kada će opet zasvirati svi skupa, kada će konačno izaći pred svoju publiku, tako da će Parni valjak ovo ljeto u Hrvatskoj odsvirati tri koncerta, i to u predivnim prostorima Ljetnog kina u Makarskoj 14.08., na čarobnom Sustipanu u Splitu 16.08. te na starom mjestu, Ljetnoj pozornici u Opatiji 20.08.Band je odlučio te koncerte odsvirati u akustičnoj varijanti, koja je i primjerenija navedenim prostorima, u kojima publika sjedi.

Parni valjak osnovan je 1975. godine u Zagrebu, a osim kratke pauze 1988. i četverogodišnje stanke od 2006. do 2009., aktivan je i danas. Predvođen glavnim autorom Huseinom Hasanefendićem Husom i pjevačem Akijem Rahimovskim, bend je tijekom karijere objavio dvadesetak studijskih albuma, nekoliko live albuma, mnoštvo kompilacija i nekoliko video izdanja. Dobitnici su brojnih nagrada Porin i mnoštva ostalih nagrada i priznanja. Njihov glazbeni stil s godinama je evoluirao, ali ostali su vjerni svom izvornom rock izričaju i pretežito ljubavnoj tematici. Ova grupa jedna je od “pokretača” čitavog vala rock i pop-rock grupa na ovim prostorima, a izbacila je mnogo hitova, poput: “Lutka za bal”, “Stranica dnevnika”, “Neda”, “Moje dnevne paranoje”, “Uhvati ritam”, “Jesen u meni”, “Ugasi me”, “Sve još miriše na nju”, “Zastave”, “Sunčanom stranom” i drugih. 2019. godine obilježila se 44. godina postojanja banda, te je cijelokupna regijska turneja nosila prikladan naslov- Runda 44.

Kao i svaki put do sada, Parni valjak doći će u pratnji svoje velike produkcijske ekipe, te svojim fanovima pružiti audio vizualni show na najvišim standardima. Parni Valjak is on the road again.

Cijena ulaznice (slobodno sjedenje): 170,00 kuna

Ulaznice možete kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, te online na www.mojekarte.hr
Program se održava u skladu s epidemiološkim mjerama.

Ulaznice za koncert “Parni valjak” u uredu Festivala Opatija moguće je platiti isključivo gotovinom.

Detalji:

Datum:
20. kolovoza 2021.
Vrijeme:
21:30 - 23:30
Događaj Tags:
, , , , , ,
To Top