Marketing
Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Grga Čvarak- predstava za djecu u Gervaisu

6. listopada 2019. / 11:00 - 11:40

grga čvarak

Grga Čvarak/ nedjelja, 6. listopada 2019. u 11 sati / Centar Gervais, Opatija

Tko sve radi naopačke,
tko iz pračke gađa mačke,
tko preskače preko zida,
tko lastina gnijezda skida..

KU Opatijskom centru Gervais pogledajte kazališnu predstavu za djecu Ratka Zvrka GRGA ČVARAK Scena Gorica, Velika Gorica. Predstava u trajanju od 40 minuta je namijenjena djeci od 4 godine na više.

Režija: Ivana Čoh Šverko
Uloge: Ana Vilenica, Mateo Videk, Tomislav Krstanović

3882-1735-grga-cvarak02_01-800×533

Grga Čvarak temeljno je djelo hrvatske dječje poezije, pa tako i nezaobilazan lektirni naslov. Od njegovog nastanka 1967. godine do danas, svojim humorom ne prestaje uveseljavati djecu i odrasle. Tko ne zna za Grgu Čvarka, koji svojom ambivalentnošću pokazuje sve odlike pravoga živog djeteta? Upravo je u toj ambivalentnosti dobrote i nestašluka najveća Grgina zanimljivost.

U ovoj predstavi ćemo se baviti upravo time, pokušavajući dati svoj odgovor na desetljetnu zagonetku – zašto je Grga tako podvojen. A odgovor zapravo čuči u svima nama, nitko od nas nije crn ili bijel, samo što je kod našega Grge to posebno izraženo. Postupci i emocije tako pojačani dolaze do izražaja i otvaraju mogućnost za razgovor o njima – kazališni razgovor, a onda, nadamo se, i razgovor unutar obitelji i/ili razreda.

Ovom predstavom Scena “Gorica” nastoji novim naraštajima djece usaditi određenu dozu empatije tj. osjećaj za drugoga i osvijestiti ih da, kada nekome prilaze, to čine s najboljim namjerama i te da isto očekuju od drugih. Temeljni je cilj kazališnog “Grge Čvarka” optimizmom probuditi ono najbolje u svakome od nas i učiniti ovaj svijet ljepšim mjestom.

Cijena ulaznice je 30,00 kuna a obiteljska ulaznica (jedan roditelj i minimalno dvoje djece) iznosi 25,00 kuna po osobi (popust je moguće ostvariti samo na blagajni Festivala Opatija).

Ulaznice možete kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na mojekarte.hr.

Na dan izvedbe, blagajna u prizemlju Centra Gervais se otvara sat vremena prije početka programa.

Detalji:

Datum:
6. listopada 2019.
Vrijeme:
11:00 - 11:40
Događaj Tags:
,
To Top