MarketingMuzej turizma
Loading Događanja

« Sva Događanja

Amira Medunjanin sinonim za sevdah i sevdalinku nastupa u Opatiji

18. lipnja / 21:00 - 23:00

Amira-Medunjanin-web02

Amira Medunjanin For Him and Her/18. lipnja 2021. u 21:00 /Ljetna pozornica Opatija

Amira Medunjanin, Sarajka čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku, već dugi niz godina je jedna od najpoznatijih interpretatorica tradicionalne bosanske glazbe.

Uz izvanrednu izvedbu, Amira se ističe jedinstvenom emocijom i inovativnošću s kojom pristupa sevdahu, karakterističnim stilom izvođenja kojim je udahnula novi život višestoljetnoj tradiciji, te iskrenom ljubavlju prema poeziji i glazbi.

Sa sevdalinkom je Amiru prvi put upoznala majka. Fascinacija usmenom kulturom i tradicijom Bosne i Hercegovine, dovela ju je do toga da posao prevoditeljice u uredu Europske komisije u Sarajevu zamijeni proučavanjem sevdaha i traženjem najboljeg načina da ga predstavi svijetu.

Usporedbe s Cesariom Evorom i Billie Holiday ponajprije odražavaju način na koji Amira transformira sevdah iznutra, konstantno pronalazeći novi kontekst i formu, te ‘uzburkavajući’ uobičajeni stil izvođenja, definiran kroz stoljeća. No, možda je najbitnije reći da je Amirina glazba ona koja će vam istovremeno oči ispuniti suzama i srce radošću.

“For Him and Her” novi studijski album ove world music dive, jedinstveni je hommage Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić – 12 njihovih pjesama u interpretaciji Amire Medunjanin jednostavno očarava.

Što god da otpjeva, njezine pjesme tjeraju na smijeh, na plač, na pjevanje i na šutnju.Amira-Medunjanin-web02

Detalji:

Datum:
18. lipnja
Vrijeme:
21:00 - 23:00
Događaj Tags:
,
To Top