Marketing
Vijesti

Nagrađeni su najbolji učitelji, nastavnici i profesori

Škola
Foto: facebook (ilustracija)

Među nagrađenima su Milana Međimorec, Dragica Rade i Siniša Topić.

U subotu 5. listopada 2019. na svečanosti koja se održala u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, po prvi puta nagrađeni su najbolji prosvjeti radnici, njih čak 510.

Okupili su se tako najbolji odgojitelji, učitelji, nastavnici i profesori iz čitave Hrvatske koji su se posebno istaknuli tijekom prošle školske godine te su nagrađeni s 10.000 kn brutto. Priznanja je podijelila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. U svom je govoru ministrica Divjak između ostaloga naglasila da nastavnici moraju biti “hrabri u provedbi obrazovne reforme i da će ih Ministarstvo u tomu podupirati i pomagati jer bez njih reforma jednostavno ne može uspjeti”.

Kriteriji vrednovanja propisani su pravilnikom. Od jednog do šest bodova, nastavnici mogu ‘zaraditi’ za mentorstvo učenicima na natjecanjima, za vođenje predavanja, radionica i edukacija, za rad u stručnim vijećima i udrugama, za izradu ili objavu stručnih članaka, nastavnih materijala i obrazovnih sadržaja, za vođenje projekata, unaprjeđenje rada škole, ali i obrazovnog sustava u cjelini.

Portal Srednja.hr donosi popis nagrađenih, od kojih posebno moramo istaknuti nagrađene nastavnike s područja Opatijske rivijere.

Milana Međimorec,profesorica Hrvatskog jezika iz opatijske Osnovne škole Rikarda Katalinića Jeretova nagrađena je nagrađuje za mentorstvo učenicima koji sudjeluju na natjecanjima, smotrama i sl. na državnoj razini te na međunarodnoj razini, predavanje, radionicu ili ogledni sat na međužupanijskoj/regionalnoj ili državnoj razini te doprinos struci radom u strukovnim udrugama koje potiču, razvijaju i unapređuju struku.

Marketing

Dragica Rade, profesorica Informatike i Matematika iz opatijske Osnovne škole Rikarda Katalinića Jeretova nagrađena je za mentorstvo učenicima na natjecanjima na državnoj razini, izradu digitalnih obrazovnih sadržaja i za autorstvo udžbenika.

Siniša Topić, profesor Informatike iz matuljske Osnovne škole Dr. Andrije Mohorovičića nagrađen je za mentorstvo učenicima, autorstvo udžbenika i uređenje mrežnih stranica škole.

Nagrade će im zasigurno biti veliki poticaj za daljnji kvalitetan rad i za, kako je naglasila ministrica Divjak, provođenje kurikularne reforme.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top