MarketingModerato
Opatija

Nagrade osmašima odlikašima i učeniku generacije Jakovu Celinu

ucenik-generacije-005

Opatijski osmaši oprostili su se od osnovnoškolskih klupa na svečanosti organiziranoj jučer u školskoj dvorani, održanoj uz poštivanje epidemioloških mjera, bez tradicionalnog stiska ruke i uz usmene čestitke razrednika, nastavnika i ravnatelja

Učenicima koji su svih osam razreda prošli s odličnim uspjehom uručene su nagrade, a učenikom generacije proglašen je učenik 8.d razreda Jakov Celin. Njegov će se portret pridružiti portretima učenika generacija izabranih proteklih godina koji krase zid u holu škole.

Ravnatelj Osnovne škole „R. K. Jeretov“ prof. Fredi Glavan čestitao je učenicima na postignutom uspjehu uz anegdotu iz školskih klupa:

– Na pitanje što je važno i što bi poručio, a da vrijedi za cijeli život, jedan je prvašić odgovorio: „Čovjeku je data glava da sa njome razmišljava“. Dragi učenici, koristite glavu što više, odlučujte pametno i nemojte previše lutati da ne biste zalutali. Odredite si cilj i slijedite ga. Želim vam puno sreće i uspjeha u životu, uvijek gledajte naprijed i koristite svoju glavu i mozak. Raduje nas što smo vas imali sve ove godine u našim školskim hodnicima, istaknuo je ravnatelj.

Uspješan nastavak školovanja učenicima je zaželjela i školska pedagogija prof. Nada Lovretić:

– Ovo je bila jedna sasvim drugačija školska godina. Sretni smo što se nitko od vas nije zarazio. Poletite za svojim snovima, neka vas prati sreća i mudrost u životnim odabirima, kazala je Lovretić.

MarketingModerato

Knjigama su nagrađeni učenici odlikaši kroz svih osam godina Lucija Brajković, Nina Piškulić, Roza Piškulić i Matej Rukavina iz 8.a; Sonja Baričević, Ira Crljen, Lorena Dukić, Borna Glavan, Ivan Gudeljević, Mia Janković, Mia Leko, Luka Lovrić i Jordan Sergo iz 8.b; Jakov Bilajac, Romina Brnečić, Ena Čorak, Lucijan Dujmić, Lukas Kinkela, Anja Marković, Iva Mršić, Eliza Pipinić, Nicole Šarčević i Sandra Vučak iz 8.c te Luka Brumnjak, Jakov Celin, Ivan Facan, Mateo Gruban i Leonardo Marochini iz 8.d.

Učenikom generacije za odličan uspjeh, izniman trud i zalaganje, uzorno vladanje te zapažene uspjehe u okviru izvanškolskih aktivnosti Učiteljsko vijeće je između četiri kandidata – Nine Piškulić, Lorene Dukić, Ive Mršić i Jakova Celina, izabralo učenika Jakova Celina. Prigodni poklon mu je uručila razrednica Marijana Mavić. Jakov je odlikaš od prvog razreda i svih je osam razreda prošao s uspjehom 5,0. Uz školske obveze, u slobodno vrijeme trenira nogomet u NK „Opatija“ i bavi se programiranjem u Centru za tehničku kulturu u Rijeci. Školovanje će nastaviti u jednoj od najboljih škola u zemlji, XV. gimnaziji u Zagrebu.

– Volim programirati i time se želim baviti u životu. Sudjelovao sam na nizu školskih, županijskih i državnih natjecanja te osvajao nagrade i priznanja, među kojima je i nagrada za drugo mjesto u kategoriji Logo za 7. razred na Državnom natjecanju te Pohvala na 25. Zimskoj škole informatike održanoj u siječnju u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara. Upisao sam XV. gimnaziju u Zagrebu i veselim se što ću pohađati tu školu. Nije mi teško uskladiti školske obaveze i slobodne aktivnosti. Važno je dobro se organizirati i sve se može stići, kazao je Jakov te istaknuo kako mu je u opatijskoj osnovnoj školi bilo lijepo i jedva čeka nove izazove u Zagrebu.

ucenik-generacije-002

55555
MarketingZlatko Komadina

Zadnje novosti

To Top