MarketingMNK Gorovo
Matulji

Nagrade dobrovoljnim darivateljima krvi

dobrovoljni davatelji
doznajemo na opatija.hr

Dan dobrovoljnih darivatelja krvi obilježava se 25. listopada

Jučer su u Matuljima dodijeljene nagrade višestrukim darivateljima krvi s područja Grada Opatije, Općine Matulji i Općine Lovran. Dan dobrovoljnih davatelja krvi obilježava se kao prisjećanje na 25. listopada 1953. godine, kad je u tadašnjoj Željezari Sisak Crveni križ prvi puta organizirao akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Gradsko društvo Crvenog križa Opatija je krovna organizacija koja okuplja društva Crvenog križa svih gradova i općine Liburnije. Godišnje organizira 12 stalnih akcija dobrovoljnog darivanja krvi (po četiri u Opatiji, Lovranu i Matuljima). Također sudjeluje u organizaciji i tri dodatne akcije koje su tematski usmjerene  mladima te su ove godine provedene u opatijskim srednjim školama te na Fakultetu u Iki.

Na Liburnijskom području imamo oko 200 darivatelja krvi od kojih je u ovoj godini krv dalo njih 184 i prikupljeno je 388 doza krvi, a 42 osobe su darovale krv prvi puta.

MarketingMariner keramika

Doznajemo tako da su s područja Grada Opatije priznanja dobili Željko Bučković za 50 davanja, te Radovan Trinajstić i Edvard Ošaben za 75 davanja, a zahvalnicu je primila Vali Trinajstić. Iz Općine Matulji priznanja su primili Denis Sušanj za 50 davanja, te Dragan Samsa i Giorgio Seccareccia za 75 davanja, a zahvalnice su primili Marko Lovretić, Zoran Plašćar, Željko Ćiković i Vojka Ćiković. Dobrovoljni darivatelji krvi iz Općine Lovran kojima su jučer uručena priznanja su Siniša Jovanović za 125 davanja, te Branko Barbić za 50 davanja, dok su zahvalnice primili Davor Prodan i Robert Rossman.

U ime Grada Opatije nagrađenim je dobrovoljnim darivateljima krvi čestitao zamjenik gradonačelnika dr.sc. Emil Priskić.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top