MarketingMariner keramika
Crna kronika

Na području Veprinca otuđio novce i lažno iskazao porez

veprinac_125559.jpg.axd

Policija 37-godišnjaka sumnjiči za počinjenje kaznenih djela krađe i utaje poreza ili carine kojima je protuzakonito pribavio imovinsku korist

Policijski službenici Policijske postaje Opatija dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađe i utaje poreza ili carine.

Sumnjiči se da je 19. siječnja ove godine na području Veprinca iskoristio nepažnju 50-godišnjeg hrvatskog državljanina te mu iz jakne otuđio oko 150.000 kuna u stranoj valuti.
Kriminalističkim istraživanjem je k tome utvrđeno da je u razdoblju od 1. svibnja do 30. studenoga 2019. godine, kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Opatije, lažno iskazao obvezu PDV-a za izvršene isporuke, kao i pravo na odbitak pretporeza po primljenim isporukama, s čime je lažno prikazao PDV u stopi od 25 %. Time je oštetio državni proračun i pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 214.700 kuna te ostvario elemente kaznenog djela „Utaja poreza ili carine“.

Nakon završetka istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, 37-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top