MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Sport

Na Platku uživalo oko 3 000 sudionika svih generacija

platak start

Poruku organizatora “Ajde, dođi na Platak” prepoznali su brojni i došli na 5. Festival sportske rekreacije

Da je Platak prava meka ne samo ljubiteljima zimskih radosti, pokazalo se i danas na 5. Festivalu sportske rekreacije koji je okupio oko 3 000 sudionika svih generacija koji su uživali u iznimno brojnim aktivnostima koje su im organizatori pripremili, a ni dobre zabave nije nedostajalo, pa je dan na Platku doista bio za pamćenje.

U organizaciji Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije, a u suradnji sa brojnim klubovima i udrugama, danas se održala olimpijada umirovljenika koji su se natjecali i zabavili kroz bacanje kolutova, pikado, gađanje lukom i strijelom te drugim zanimljivim aktivnostima, održan je poseban program kretanja u prirodi namijenjen učenicima osnovnih škola i osobama sa invaliditetom, održan je i program Yoge.

Ljubitelji nordijskog hodanja i pješačenja kojih doista ima puno birali su između dvije ponuđene rute i to prema svojim mogućnostima i kapacitetima, a u ovaj program uključili su se i “ploggeri” – sudionici koji tijekom hoda sakupljaju otpad te tako pokazuju i jaku ekološku svijest. Brojni su bili sportski turniri pa su se zainteresirani natjecali u boćanju, malom rukometu, nogometu 3×3, stolnom tenisu te odbojci na pijesku.IMG_5322

Veliki broj aktivnosti privukao je i veliki broj sudionika tako da su sve generacije mogle uživati i pronaći su nešto za sebe. “Ciciban kup mini cross” i “Ciciban kup cross” okupili su one najmlađe, “Off Road Duathlon Platak”, utrka koja se sastoji od natjecanja na biciklističkoj stazi dužine 28 km uz 430 m visinske razlike te trkačke staze duge 6 km sa 100 m visinske razlike, okupila je odrasle i najizdržljivije.

Program “Vježbajmo zajedno” – Body Harmony Dance, kojeg je predvodila instruktorica Romina Muškardin okupio je brojne vježbače, kao i program pilatesa pod vodstvom instruktorice Milene Obradović Konjevoda. Svakako su posebnu draž imali mini cross djece i roditelja te štafeta djece i roditelja, a puno smijeha i zabave donio je 3. Kup Platka u tubingu – spuštanju na zračnim kolutovima.IMG_5321

Da je festival doista poseban i otvoren za sve, potvrđuje i atraktivna utrka vlasnika pasa sa svojim kućnim ljubimcima, a zanimljiva je svakako bila i “Žmergova utrka romobila”. Naravno, uz sve navedeno još je puno popratnih aktivnosti privuklo brojne sudionke pa su tako svi zainteresirani mogli sami sebi izraditi smoothie putem “Smoothie Bike-a”, sudjelovati u streličarstvu kojeg je organizirao SK Ajkule, igrati badminton, pogledati prezentaciju dresure policijskih pasa, jahati konje i to u programu za obitelji te terapijskom jahanju za osobe s invaliditetom, prošetati psa iz azila, provjeriti svoje zdravlje u “Zdravom kutku” Društva Crvenog križa PGŽ i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ te Balans fiziocentra, ali i uživati u gastro ponudi BK Grobnik.

Marketing

Pod voditeljskom palicom uvijek inspiriranog Josipa Krmpotića, službeni dio festivala završio je podjelom priznanja najuspješnijima, a onda je započeo neslužbeni, plesni dio kojemu je ritam davao DJ Vedran.

Ovaj doista poseban dan na Platku omogućio je Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije u suradnji sa brojnim partnerima: KŠR Gorovo, Županijskim Crvenim križem, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo, Goranskim sportskim centrom, Stolnoteniskim savezom PGŽ, Savezom školskih sportskih društava PGŽ, Atletskim klubom Kvarner, Biciklistički klubom Grobnik, Udrugom Žmergo, Azilom za pse Društva za zaštitu životinja Rijeka, Ri Bike-om, DŠR Kvarner – Rijeka, SK Ajkule, Rančem Angeli Bregi i agencijom Omnes.IMG_5320

Jubilarno 5. izdanje festivala još je jednom potvrdilo da su ovakve manifestacije pravi odabir za sve generacije ali i koliko je važno biti aktivan te brinuti za svoje zdravlje, a sve na jedan zabavan, kreativan i jedinstven način. Platak se još jednom pokazao i dokazao kao izvrsno mjesto koje pruža brojne mogućnosti rekreacije, sportskih aktivnosti, uživanja u prirodi i ovakvih događanja zasigurno treba biti što više.

Spoj jakih organizacijskih snaga sa brojnim partnerima i brojnim programima jednostavno nije dozvolio puno premišljanja onima koji vole ovake manifestacije. Poruku organizatora “Ajde, dođi na Platak” prepoznali su brojni. I došli su. I postali dio dana za pamćenje.54646

 

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top