Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji nakon promocije devet izuzetno uspješnih generacija „Specijalist odjela hrane i pića“, u četvrtak, 10. prosinca, otvorio je jubilarnu desetu generaciju polaznika programa u akademskoj 2020./2021. godini. Polaznicima su se prigodnim govorima obratili dekanica Fakulteta prof.dr.sc. Sandra Janković i voditelj programa prof. dr. sc. Slobodan Ivanović. Važnost obrazovanja i stalnog unapređenja ljudskih potencijala kroz nova znanja, vještine i kompetencije i ove godine prepoznao je niz privatnih ugostitelja i malih poduzetnika u području turizma, kao i hotelske kompanije.
Edukacijski proces ove generacije odvijat će se hibridno, kombinacijom online i onsite nastave. Polaznicima su u samim prostorima opatijskog Fakulteta i njegovog odlično opremljenog Zavoda za ugostiteljstvo osigurani uvjeti za praktičan rad koji uključuju izravan rad s visoko vrijednim namirnicama, vrhunskih hrvatskim i svjetskim vinima, vinskim destilatima, pivom, kavom…, te pripremu hrane na uređajima iz najnovije generacijske tehnologije. Tako će s pozicije stručnjaka, ali i iz vlastitog iskustva znati što, kada i kako nuditi te kako voditi i organizirati ugostiteljski objekt kojeg će gosti i struka cijeniti i voljeti.
Puno sreće svim polaznicima u usvajanju novih znanja i vještina!
Stoji u priopćenju.
Redakcija portala Rivijera News. Regionalni news portal za društvena zbivanja.
Svakodnevno objavljujemo vedre priče s područja Opatijske rivijere.