MarketingMNK Gorovo
Kastav

Mostarac: Bili smo spremni napraviti apsolutno sve da se tradicija nastavi i ne ugrozi zdravlje posjetitelja

Matej Mostarac

Stožer civilne zaštite ipak nije dozvolio održavanje tradiocionalne manifestacije Bela nedeja, iako je bila najavljena u reduciranom izdanju i bez večernjih programa. Izazvalo je to brojne reakcije u javnosti, pa se detaljnije o toj temi oglasio i kastavski gradonačelnik Matej Mostarac.

“Zaista smo napravili sve da održimo Belu nedeju i u ovoj, nesretnoj, 2020. godini. Organizacija je bila još teža i zahtjevnija nego proteklih godina no želja je bila jača. Igrali smo pošteno do kraja i morali smo se obratiti Stožeru civilne zaštite PGŽ-a čija je suglasnost potrebna kada se očekuje više od 1000 posjetitelja u danu. Na Beloj nedeji bi sigurno bilo više ljudi unatoč pandemiji, unatoč kiši, unatoč upozorenjima. Nadležni su odlučili odbiti suglasnost i Bela nedeja se neće održati na veliku žalost svih nas koji smo bili spremni napraviti apsolutno sve da se tradicija nastavi i ne ugrozi zdravlje posjetitelja.

Proteklih dana bili smo pod velikim pritiskom dvije potpuno suprotstavljene struje. S jedne strane grupa stanara koja je potpisivala peticiju protiv održavanja Bele nedeje u staroj jezgri, a s druge strane oni koji se nisu mogli pomiriti s reduciranim programom i htjeli su da se manifestacija održi „bez kočnica“. Očito je i sve to utjecalo na konačnu odluku Stožera iako mi ne bi ni krenuli u organizaciju da nismo imali odobrenja.

Marketing

Kastafci se ne predaju tako lako pa vjerujem da će svatko na svoj način proslaviti ovu Belu nedeju sa željom da se više ne ponovi ništa slično što može ugroziti najveći kastafski blagdan”, napisao je Mostarac, a prenosi Fiuman.hr.

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top