Marketing
Mošćenička Draga

Mošćenička Draga u projektu KAŠTELIR

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
izvor: morski.hr

Mošćenička Draga u projektu KAŠTELIR – 1,4 milijuna kuna za uzgoj starih sorti biljaka

Prapovijesne tvrđave i etnobotanika za održivi turizam i ruralni razvoj – od Krasa (preko Brkina, Ćićarije i Istre) do Kvarnera dio su projekta KAŠTELIR koji se financira sredstvima Europskog fonda za ruralni razvoj.

Glavni cilj projekta je aktivno očuvanje nasljeđa gradina od Krasa do Kvarnera razvojem održivog prekograničnog turizma. Projekt doprinosi vrednovanju i zaštiti gradina i njihovoj promociji korištenjem neinvazivnih pristupa (ICT-based) i predstavljanje tadašnjeg tradicionalnog načina života uporabom divljeg samoniklog bilja (etnobotanika) i uzgojem starih sorti biljaka.

Ukupan iznos projekta je 1.416.321,03 €, od čega je 85% iznosa financirano europskim sredstvima. Udio Općine Mošćenička Draga u ukupnom projektnom proračunu iznosi 146.626,15 €. Od značajnijih projektnih aktivnosti koje će se u sklopu projekta odvijati na području Općine su uređenje info – interpretacijskog botaničkog parka u centru Mošćeničke Drage, organizacija prapovijesnog, etnobotaničkog festivala te uređenje poučne, etnobotaničke staze od Brseča do gradine Ozida.

MarketingMNK Gorovo

Predviđeno trajanje projekta je do 31. 3. 2021. g. (30 mjeseci), a Općina Mošćenička Draga pristupa projektu 7 mjeseci nakon službenog početka projekta povodom istupanja Grada Mali Lošinj iz projekta, izvijestili su nas iz Općine Mošćenička Draga.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top