MarketingMariner keramika
Đir

Mošćenice – živopisno mjesto s predivnim pogledom

mošćenice

Mošćenice su mali srednjovjekovni gradić smješten svega 15-ak kilometara od Opatije, a koji se nalazi povrh malog ribarskog mjesta Mošćenička Draga.

Riječ je o vrlo živopisnom mjestu koji na prvi pogled dominira budući da je smješten na brdu s kojeg se proteže predivan pogled na Kvarner te otoke Krk i Cres. Mošćenice sežu daleko u povijest, stoga volite li izlet u isto vrijeme učiniti i edukativnim, nikako ne propustite posjetiti etnografsku zbirku koja se nalazi na samom ulazu u stari grad gdje ćete vidjeti velik broj tradicionalnih nošnji i sličnih predmeta karakterističnih za određeno vrijeme.

mošćenice

Tu su i Mošćenički toš, odnosno mlin za masline, Kostinac, kaštel, kao i bogata sakralna baština. Isto tako, osim bogate povijesti, mošćenički kraj je kao stvoren za sve zaljubljenike u prirodu i planinarenje jer put planine Učke postoje označene pješačke staze koje su odličan odabir za rekreaciju i uživanje. Samim Mošćenicama je predivno prošetati jer zidine kriju šarmantne dekoracije, a stare kućice i autohtoni detalji odlično su platno za fotografiranje.

mošćenice

Zaželite li se mora i plaže, iz Mošćenica se do Mošćeničke drage možete spustiti za svega nekoliko minuta automobilom ili stepenicama koje vode sve do plaže sv. Ivan, no ipak najpoznatija plaža je Sipar karakteristična po velikim valovima i surferima, ali i s predivnim pogledom na Mošćeničku dragu koja neodoljivo asocira na talijanske primorske gradiće.

MarketingMariner keramika

Mošćenička Draga

Mošćenice i Mošćenička draga su nepogrješiv odabir želite li pobjeći od gradske vreve! 

Izvor: Fashion.hr

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top