MarketingMariner keramika
Opatija

Modni ormar carice Sisi

20190711_102205-(800×600)
izvor: opatija.hr

Otvorenje izložbe biti će 14. srpnja u 20,00 sati a zatim slijedi ekskluzivna modna revija u Parku Angiolina

Na konferenciji za medije predstavljen je ekskluzivni projekt koji će svoj svečani početak imati u nedjelju 14. srpnja u Švicarskoj kući gdje će u 20 sati izložba biti otvorena, a nastavak će uslijediti jedinstvenom modnom revijom koja će se održati s početkom u 21,30 na prostoru Parka Angiolina.

Kako je izjavio opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, ova je izložba rezultat suradnje Opatije s austrijskim gradom Bad Ischlom te mađarskim gradom Godollom te potvrđuje povezanost Opatije s drugim dijelovima nekadašnje Austro-Ugarske monarhije kroz zajedničku povijest koja ih povezuje i spaja kroz stoljeća. Dujmić je zahvalio svima koji su se uključili u ovaj vrijedan projekt i pozvao Opatijce i posjetitelje da posjete ovu lijepu izložbu.1

U ime organizatora Festivala Opatija, ravnatelj te ustanove Ernie Gigante Dešković najavio je svečano otvaranje izložbe i pozvao posjetitelje da posjete izložbu koja će biti otvorena do svibnja 2020., a koja je i opatijski doprinos EPK 2020. Prema njegovim riječima, ovo je posebna prilika vidjeti kako je izgledala odjeća carice Elizabete poznatije kao Sisi, koja je 1886. i boravila u Opatiji, a sve iz radionice mađarske obitelji Czedly u koju je zalazila sama carica.

Danas izložbu predstavlja članica te obitelji Monika Czedly, a sama izložba donosi i uvid u modu toga vremena. Posjetitelji će imati prigodu vidjeti kako je izgledala caričina odjeća za svakodnevicu, kako za posebne prigode, a izložba nudi i brojne druge detalje, nakit, fotografije i slike.3

U posebnom ambijentu Parka Angiolina, netom nakon svečanog otvaranje izložbe, s početkom u 21,30 održat će se i prezentacija – modna revija odjeće carice Sisi, a posebnosti revije svakako su nastup mađarske pjevačice Anite Potvorski te postav revije koji će pokriti dio parka dok će publika, predvođena vodičem/naratorom Robertom Ferlinom šetati parkom te tako otkrivati modele i haljine.

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Haljine će nositi, osim mađarskih dama, i poznate dame iz javnog života ovog podneblja: Daniela Gračan, Antonela Malis, Ivana Grabar, Ema Gračan, Vera Aničić, Vivian Jurković…. te djelatnice opatijske gradske uprave.

Kako je najavljeno na konferenciji za medije, izložba će za javnost biti otvorena svakodnevno od 17 – 21, vikendom od 10 – 12 i 17 – 21 sat, a ponedjeljkom će biti zatvorena. Cijena ulaznice bit će 20 kn.20190711_101840-(800×600)

Modni ormar carice Sisi svakako će privući brojne posjetitelje jer se radi o jedinstvenoj izložbi još neviđenoj na ovim prostorima, a Opatija je idealno mjesto za ovakav događaj, kakav ne bi trebalo propustiti.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top