Marketing
Turizam

Mladi chef Dino Knežević o viziji Ikadorova restorana Nobilion

ikador

Dakle, demi glace… Skoro svi restorani poslužuju demi glace umak. Međutim, u Hrvatskoj ga vrlo malo restorana radi kako treba, dakle na bazi španjolskog umaka, koji se dugo kuha. Meni se čini da pridržavanje klasične procedure u klasičnim receptima Nobilionu donosi dodanu vrijednost. Premda volim modernističku kuhinju, demi glace kuham točno prema Escoffieru,“ tumačio nam je jednog sunčanog kolovoškog popodneva 26 godišni chef Dino Knežević, koji je ove godine postao glavni kuhar Ikadora, najluksuznijeg kvarnerskog hotela; Nobilion je Ikadorov fine dining restoran.

Premda vrlo mlad, Knežević iza sebe ima prilično bogatu profesionalnu biografiju. Tri je godine radio u Kempinskom u Savudriji, pa godinu dana u čuvenom hamburškom hotelu-palači Atlantic podignutom 1909. godine, koji također pripada lancu Kempinski. Zatim je kuhao u hotelima u Austriji i Sloveniji da bi preuzeo kuhinju krčkog Vinotela, vinskog hotela tragično stradalog Franje Toljanića. Ove je zime prešao u Iku.

Piše Kult Plave Kamenice.

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top