MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Kultura

Mistero Buffo vraća Dražena Šivaka u Opatiju

68798017_1085468524989837_4283134888732786688_o

Virtuozna monodrama “Mistero Buffo” u izvedbi glumca Dražena Šivaka i režiji Lee Delong

U Centru Gervais u Opatiji 20. rujna 2019. imat ćemo priliku vidjeti monodramu glumca Dražena Šivaka koji ovom predstavom dolazi u svoju Opatiju.

Ovaj komad jedan je od najvećih izazova za glumce, kombinacija humora i tragedije, u zavođenju na tragu klaunova, harlekina i putujućih glumaca, furioznih sat vremena uživanje je u igri Dražen Šivaka i lucidnosti Daria Foa.

Dario Fo, veliki glumac i pisac, bio je vrstan poznavatelj glumačke povijesti, pogotovo tradicije putujućih glumaca. U ovom tekstu, on je prikupio i obogatio tekstove iz vremena Srednjeg vijeka, tzv. misterije koji su za teme imali biblijske motive. Svojedobno, Dario Fo je imao velikih problema što se poigrao pričama iz Biblije, no optužbe o blasfemiji iz Vatikana nazvao je najboljim mogućim komplimentom.

Marketing

Kako piše na stranicama Dubrovačkog festivala očekuje nas: “Izvrsni Dražen Šivak virtuozno je sinoć, 26. srpnja utjelovio više od 30 likova u monodrami Mistero buffo prema djelu velikog talijanskog pisca i glumca, nobelovca Daria Foa u režiji Lee Delong te oduševio brojnu publiku 70. Dubrovačkih ljetnih igara u tvrđavi Bokar.”dražen šivak

Redateljica: Lee Delong
Prevoditeljica: Tatjana Peruško
Igra: Dražen Šivak
Glazbenik: Igor Dorotić
Svjetlo: Vesna Kolarec
Vizuala: Klarxy
Producent: Grupa
Koproducent: Triko Cirkus Teatar

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top