MarketingMNK Gorovo
Kultura

Mister Buffo Dražena Šivaka u Opatiji

3731-drazen-sivak_mistero-buffo-6-800×533

Pogledajet Mister Buffo u petak, 20. rujna 2019. s početkom u 20 sati u Centru Gervais

Zbirka satiričnih monologa „Mistero Buffo“, djelo talijanskog nobelovca Darija Foa, nastala je 1969. godine, no i danas je vrlo aktualna. Temelji se na Foovom istraživanju srednjovjekovne narodne predaje i tradicije tzv. giullara, odnosno, lakrdijaša. Svoje teme uglavnom pronalaze u subverzivnom, alternativnom, čitanju biblijskih tema.

Lakrdijaši nisu vrijeđali vjeru, Boga i Svece već su razotkrivali i ismijavali sve one koji su iskorištavali religiju za svoje vlastite ciljeve.

Ono što je vrlo zanimljivo je da nam te lakrdije pokazuju kako je srednji vijek, iako smatran mračnim periodom u povijesti čovječanstva, ipak imao neke svijetle točke; a to je ponajprije duh naroda, koji je, iako potlačen, iskorištavan i ugnjetavan, duhom bio vrlo slobodan.

Dariu Fou svojedobno je bio zabranjen ulazak u Ameriku, Vatikan je bio skandaliziran njegovom izvedbom „Mistero Buffo“ na državnoj televiziji, neki svjetski intelektualci su lobirali protiv njegovog primitka Nobelove nagrade za književnost, a visoki policijski dužnosnici u Italiji su organizirali terorističku grupu koja je otela, mučila i silovala njegovu životnu družicu i glumicu Francu Rame.

Ovog genijalca teatra i umjetnosti to nije nimalo spriječilo da koristeći upravo te okolnosti iznađe novu snagu i inspiraciju kojima je podizao ljestvicu glumačke i kazališne umjetnosti.

Marketing

U kombinaciji u kojoj se isprepliću humor i tragedija, kroz stalni kontakt s publikom, odvija se ono zavođenje koje poznaju klaunovi, harlekini, lakrdijaši i putujući glumci, ti svestrani umjetnici koji su banalno pretvarali u neprolazno. Za potrebe ove predstave, glumac Dražen Šivak transformirat će se u preko 30 likova. Predstavu u produkciji Kazališta Grupa i Triko Cirkus Teatra, režirala je francuska glumica i redateljica Lee Delong.

Cijena ulaznice iznosi 60,00 kuna. Ulaznice možete kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo te online na www.mojekarte.hr

Cijena ulaznice s popustom za studente i umirovljenike je 40,00 kn, a popust je moguće ostvariti samo na blagajnama Festivala Opatija.

Na dan izvedbe, blagajna u prizemlju Centra Gervais otvorena je sat vremena prije početka održavanja.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top