MarketingMariner keramika
Vijesti

Ministar Butković: Druga cijev tunela Učka i puni profil do Matulja 2024. godine

tunel-ucka

Kako piše Fiuman.hr, tradicionalna akcija “Sigurna plovidba” ispunila je svoj cilj. Od oko 400 kontrola danas zabilježeno je 120 prekršaja, rekao je u Dnevniku HRT-a ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

“Akcijom se više edukativno ukazuje na sve opasnosti koje prijete na moru. Ove je godine bilo je oko 400 nadzora i utvrđeno 120 prekršaja. Radimo na sprječavanju tragedija na moru”, rekao je.

U sklopu Akcije obavljeno je ukupno 397 pregleda različitih kategorija plovila, pri čemu je utvrđeno 120 prekršaja naplaćenih u ukupnom iznosu od 203.850,00 kuna, dok su za brojne uočene manje nedostatke u vidu manjkavosti brodske opreme voditeljima plovila izrečene opomene.

Ministar je komentirao i stanje u turizmu. Izrazio je zadovoljstvo turističkim ostvarenjima, istaknuvši da takve brojke nitko nije očekivao.

Ukupan broj aktivnih brodica je na oko 70% ostvarenja u odnosu na lani, a za jahte duže od 20 metara smo na razini od oko 85%. Hrvatska se pokazala kao sigurna destinacija, a što se tiče nautike, prva smo destinacija svijeta, istaknuo je.

Novi način naplate cestarina

Za 2022. godinu najavio je implementaciju novog, beskontaktnog sustava naplate cestarina. Objasnio je da je postupak promjene načina naplate cestarine bio završen prije izbora, natječaj je spreman, a izlazi na jesen.

MarketingMariner keramika

Najavio je da će puni profil do tunela Učka biti gotov 2021., a druga cijev i završetak punog profila prema Matuljima 2024., kada bi čitava izgradnja Istarskog ipsilona bila završena.

Na gradilištu Pelješkog mosta ne očekuje kašnjenja, usprkos koronavirusu.

Na pitanje o nabavi više od 20 novih vlakova, rekao je da je na natječaj HŽ putničkog prijevoza, vrijedan oko 1 milijardu kuna, koji se 85% financira iz fondova EU, pristigla ponuda Končara. Nakon zaključenja ugovora prvi vlak bit će izručen za 24 mjeseca, a za 35 mjeseci svi ostali vlakovi.

Pomoć za Croatia Airlines

“Zbog krize u začinom prometu zaustavljen je postupak pronalaska strateškog – partnera. Mora se pronaći rješenje da pomognemo Croatia Airlinesu. Naći ćemo rješenje u skladu s europskim propisima, a kada se situacija stabilizira, završit ćemo postupak pronalaska strateškog partnera”, rekao je.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top