MarketingMariner keramika
Turizam

Menadžment kamping resort u organizaciji FMTU

turizam

Visoku kvalitetu kampova Hrvatska može zasigurno zahvaliti i obrazovanju.

Da je interes velik, dokazuje rekordan broj prijavljenih na jedinstveni program cjeloživotnog obrazovanja koji se tradicionalno organizira u veljači na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci.

Teorijski dio ovog, 6.-tog po redu, programa cjeloživotnog obrazovanja „Menadžment kamping resorta“ odvijao se od ponedjeljka 14.02. do 24. 02. 2022. godine. Teorijski dio uspješno je završilo 44 polaznika od čega 1 iz Srbije i jedan iz Slovenije.
Nastava koja se odvijala kroz dva tjedna uključivala je 60 sati online nastave te terensku nastavu koja će se održati u Premium kamping resortu Krk upravo ovaj vikend a gdje će se polaznici, osim smještaja u mobilnim kućicama i međusobnog upoznavanja i transfera znanja, praktično upoznati s operacijama u kampovima te će imati priliku razgledati kamper tvrtke Bauer Caravan Centar iz Zagreba ali i razgledati još kamp Ježevac 4*, posjetiti uspješno mali kamp Bor u Krku te kamp 5* u Omišlju.

Za zanimljivu, interaktivnu, modernu i praktično orijentiranu nastavu ove godine pobrinuo se rekordan broj predavača – njih 34! Osim eminentnih profesora s Opatijskog Fakulteta, predavanja su održali i vrhunski stručnjaci iz prakse, partneri najuspješnijih poduzeća, a ove godine po prvi put na programu su sudjelovala i četiri vrhunska gosta predavača iz inozemstva: Uwe Frers, direktor ADAC Pincamp – najvećeg automobilskog kluba na svijetu, Cristiano Bozzetti, direktor marketinga tvrtke CRIPPA – jednog od najvećih proizvođača mobilnih kućica, Klemen Hren – voditelj najvećeg slovenskog portala za kamping te Ward Wijngard – direktor Udruge kampova Costa Brava – Girona.

MarketingMariner keramika

Svi polaznici su imali mogućnost konzultacija s predavačima, a na raspolaganju su im prezentacije, skripte te snimke predavanja. Polaznici imaju mogućnost osvojiti i vrijednu nagradu. Naime, Kamping udruženje Hrvatske nagrađuje najboljeg polaznika (polaznika s najboljim rezultatom na ispitu): Vikendom u mobilnoj kućici! Najuspješniji polaznik i osvajač ovogodišnje nagrade KUH-a je IGOR ČERNIGOJ kojem će biti i uručena nagrada u kampu Krk. Svečana promocija i dodjela diploma za ovogodišnji program odvijat će se na svečanosti na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu 25.svibnja. Pored navedenog, svi koji su uspješno završili program i položili završni ispit stekli su i 10 ECTS bodova!

Fakultet prepoznaje važnost i mogućnost razvoja kamping smještaja posebno u okviru Europskog zelenog plana, ali i postpandemijskog turizma te planiramo i otvaranje prvog Europskog master studija iz Održivog menadžmenta outdoor ugostiteljstva u 2023. godini. Ovaj jedinstveni program cjeloživotnog obrazovanja – Menadžmenta kamping resorta pohađaju zaposlenici i menadžment kampova, ali svake godine imamo i sve više privatnih polaznika koji žele postati kamping poduzetnici ili se dodatno educirati. Terenska nastava praktično približava teorijsko znanje praksi te time ključno doprinosi ukupnim kompetencijama polaznika, rekla je dekanica Fakulteta prof. dr. sc. Sandra Janković. Voditeljica i idejni kreator programa, doc. dr. sc. Josipa Cvelić Bonifačić koja je ove godine za svoj dugogodišnji rad na razvoju kampova nagrađena ulaskom u ADAC Hall of Fame, rekla nam je: „Obrazovanje iz menadžmenta kamping resorta s praktičnim znanjima i iskustvima najboljih iz branše, put je ka razvoju kvalitete, održivosti i uspješnosti kampova. Buduće menadžere i poduzetnike u kampingu upravo na terenskoj nastavi praktično učimo kako razvijati kampove koji će biti, ne samo gospodarski uspješni, već i višestruka dobrobit destinacije i njenog stanovništva.
Upravo ugostiteljski objekti kao što je Premium kamping resort Krk u destinaciju dovode goste koji imaju istančano poštovanje prema prirodi i outdooru, a uz to imaju interesa za posjet destinaciji kroz čitavu godinu. Spojem obrazovanja i prakse podupiremo menadžment održivog razvoja kampova i doprinosimo održivom razvoju destinacija.“

55555
MarketingNovax

Zadnje novosti

To Top