MarketingMariner keramika
događanja

Međunarodni dani jazza u Parku prirode Učka

učka

Tema ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana jazza u Primorsko-goranskoj županiji je „JAZZ obojen zeleno/plavo/žuto“

U Parku prirode Učka (Centar za posjetitelje Poklon) u subotu, 30 travnja 2022. godine, s početkom u 12.00 sati, obilježit će se Međunarodni dan jazza. Na terasi Planinskog bara zasvirat će Elvis Stanić Accordion Project, kojeg čine glazbenici Elvis Stanić, Spartaco Črnjarić i Darko Mihelić Boćo.

Zelenu boju predstavlja planina Učka, a u samom srcu parka prirode, na Poklonu, zasvirat će poznati jazz glazbenici Elvis Stanić, Spartaco Črnjarić i Darko Mihelić Boćo, okupljeni u Elvis Stanić Accordion Project.

Međunarodni dan jazza obilježava se svake godine 30. travnja, s ciljem popularizacije i promocije umjetnosti jazza te podizanja svijesti o njegovom porijeklu i utjecaju, kao i važnoj ulozi u postizanju zajedništva, dijaloga i bolje suradnje te sredstva komunikacije koje nadilazi razlike.

Od proglašenja 30. travnja Međunarodnim danom jazza, 2011. godine, ovaj se dan obilježava i u Hrvatskoj, a od 2014. godine diljem Primorsko-goranske županije tim se povodom održavaju različiti jazz programu u organizaciji Hrvatske glazbene unije PGŽ, Podružnica 3 – Rijeka.

Elvis Stanić je jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša i najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije. Vođa je «Elvis Stanić Groupa», jazz fusion skupine koja spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz tendencijama. U accordion projektu Elvisu se pridružuju gitarist i skladatelj Spartaco Črnjarić te kontrabasist Darko Mihelić Boćo, s kojima će predstaviti novi projekt „Jazz, woods & accordion“.

MarketingMariner keramika

Google Maps lokacija Planinskog bara: https://goo.gl/maps/LnGpxonkXEE3FL3W7

Osim događanja na Učki u nastavku pogledajte ostala događanja na Krku i u Rijeci.

JAZZ DAY 2022. – VIZUAL_program

 

55555
Marketing

Zadnje novosti

To Top