MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Vijesti

Matej Blažić: “Trebamo informacije o planovima za Iku”

72550672_414864279443752_2584753022865244160_n

Subotnje popodne u Iki obilježeno je sastankom nezavisne liste Mateja Blažića s mještanima. Ova je lista na posljednjim izborima za vijeća mjesnih odbora u Iki ostvarila zapažen rezultat i dva mandata u Vijeću MO Ika. Sastanak je sazvan kako bi mještani izrazili svoje mišljenje o zatvaranju parkirališta u centru Ike o kojem se već duže vrijeme priča u kuloarima. Blažić je na sastanku istaknuo kako je priča krenula od dokumenta Vijeća mjesnog odbora Ika u kojem stoji kako u planu rada parkirališta, upravo ovo parkiralište žele zatvoriti tijekom sezone. S tog sastanka vijeća mjesnog odbora ne postoji zapisnik već samo dokument u kojem se navodi odluka. Sudionici sastanka raspravljali su o vjerodostojnosti tog dokumenta.

Blažić je u ime svoje nezavisne liste istaknuo zabrinutost zbog sve češćih sastanka i mjerenja koji se provode na parkiralištu o kojima nitko od mještana nije obaviješten. Mnogi stanovnici Ike koji žive u neposrednoj blizini navedenog parkirališta ovise o postojanju takvog parkirališta, kao i vlasnici poslovnih prostora koji djeluju u centru Ike.

“Parkiralište  je uvijek bilo na raspolaganju za potrebe bilo koje manifestacije u Iki, tako da bi se na kratko vremensko razdoblje ono privremeno zatvorilo. Zbog činjenice da se u Iki odvija tek nekoliko manifestacija godišnje, argument da će takav trg služiti manifestacijama u potpunosti je neodrživ. Podržavamo da se uredi dio Place na kojemu se nalazi šterna i kameni stol. Tamo je nekoć bila tržnica i taj prostor tradicijski ima ulogu ikarskog Trga.”, rekao nam je sudionik sastanka koji je želio ostati anoniman.

Blažić je istaknuo kako je upit za dostavu dokumentacije poslan gradskim službama. Vlasnik prvog hotela u Iki, Josip Brkić naglasio je kako je sramotno da se ljude koji investiraju u mjesto i koji plaćaju velike namete te imaju veliki broj zaposlenih ništa ne pita o velikim i važnim odlukama. Osim Brkića i Blažića, od “viđenijih” stanovnika Ike i Opatije sudjelovali su i Mladen Žigulić,  kandidat za predsjednika MO Vasanska, Milutin Babić i dr..

MarketingMNK Gorovo

Sudionici sastanka su se složili kako je parkiralište od esencijalne važnosti za život mjesta te ne žele pristati na nikakva polovična rješenja poput zadržavanja samo djela parkirnih mjesta. U Iki je parkiranje kritična tema te čak i trenutno Dražina i Placa sa svim mjestima za vrijeme sezone ne zadovoljavaju parkirališne potrebe mjesta.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top