MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Politika

Marin Žepina kreće u utrku za gradonačelnika Opatije?

Žepina

Na vrata stiže turbulentna politička jesen u Opatiji. Još se nismo odmorili od vrućih ljetnih parlamentarnih izbora i kampanje, a na vratima su još jedni izbori. Lokalni izbori 2021. u Opatiji prema svemu sudeći ponudit će nam mnoga iznenađenja. Prije svega, valja osluškivati vijesti što dolaze s Markova trga. Naime, vladin prijedlog o smanjenju broja vijećnika i ukidanju funkcija zamjenika gradonačelnika dodatno će zakomplicirati situaciju u biseru Jadranskog mora te se očekuje nikada veći broj kandidata za vijećničke klupe i za onu najvažniju funkciju – gradonačelnika Grada Opatije.

Na opatijskoj političkoj sceni prošlih je godina bilo mnogo turbulencija. Razne opcije su nastajale, pa nestajale, a jedina konstanta u modernoj povijesti jest HDZ koji iz izbora u izbore osvaja po dva mandata. Međutim, upravo bi HDZ mogao biti prva “žrtva” smanjivanja broja vijećničkih mjesta. Kako se to ipak ne bi dogodilo, HDZ-ovom doajenu i jednom od ponajboljih vijećnika Marku Ćoriću bi se u predstojećoj bitci trebao pridružiti još jedan teškaš – Marin Žepina. 

No, prema informacijama bliskim vodstvu županijske organizacije, upravo bi Žepina trebao biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Opatije i nositelj liste za Gradsko vijeće. Iako tu informaciju nitko nije želio potvrditi, Žepinina kandidatura nije neko iznenađenje. Na proteklim je izborima za Vijeće mjesnog odbora ostvario zapažen rezultat, percipiran je kao novo lice lokalnog HDZ-a kojemu svakako treba osvježenje, a ne treba ni zanemariti njegove dobre odnose s viđenijim HDZ-ovcima na čiju logističku podršku sasvim sigurno može računati.

“Ne želim komentirati hipotetske događaje. Sada slažem mreže i prodajem ribu. Razgovarat ćemo”, rekao nam je kratko Žepina kad smo ga upitali za komentar.

Iako HDZ-ov kandidat nema prevelike šanse za uspjeh u lijevoj Opatiji, osovina Ćorić-Žepina bila bi u Gradskom vijeću uistinu ozbiljna opcija koja bi svakom obnašatelju vlasti bila žestok kritičar.

 

 

 

 

Marketing

 

 

 

 

 

 

 

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top