MarketingMariner keramika
Opatija

Mariji Trinajstić nagrada za životno djelo

Marija Trinajstić

Poznatoj čakavskoj pjesnikinji Mariji Trinajstić opatijsko je Gradsko vijeće ukazalo veliku čast. Na današnjoj sjednici vijeća dodijeljena joj je nagrada za životno djelo.

Nakon što Ocjenjivački sud za dodjelu javnih priznanja Grada Opatije nije uspio većinom glasova donijeti prijedlog dodjele nagrade, prijedlog je uoči sjednice podnijela vijećnica NL Ive Dujmića Aleksandra Tramontana. U emotivnom obraćanju vijećnicima je predstavila lik i djelo Marije Trinajstić. “Jedna od najvećih čakavskih pjesnika čitavog Primorja, nasljednica Gervaisa i Kompanjeta”, opisala je Tramontana pjesnikinju u svom govoru. Trinajstić je nedavno u KD Zora predstavila svoju novu zbirku poezije “Cimbuja”, a brojni posjetitelji svojim su dolaskom i podrškom pokazali su što misle o svojoj sugrađanki. Zanimljivo, jednu od njezinih najpoznatijih pjesama otpjevala daleke 1994. je na Festivalu “Melodije Istre i Kvarnera” popularna Radojka Šverko.

MarketingMariner keramika

Uoči samog izbora povela se rasprava među vijećnicima o samom načinu izbora i rada ocjenjivačkog suda, međutim to nije uspjelo “pokvariti” svečani trenutak dodjele nagrade zaslužnoj Opatijki.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top